«Modris» ierindojas starp piecām skatītākajām filmām kinoteātros

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Jura Kursieša filmu «Modris» pirmajā nedēļas nogalē atzinīgi novērtējuši gan skatītāji, gan kinokritiķi. Pirmajā izrādīšanas nedēļas nogalē «Modri» visā Latvijā noskatījušies 2539 skatītāji, ierindojot to starp piecām skatītākajām filmām. Filma tiek izrādīta 13 kinoteātros visā Latvijā.

Jura Kursieša filmu «Modris» atzinīgi novērtējuši arī kino kritiķi, īpaši slavējot filmas galvenās lomas atveidotāja Kristera Pikšas talantu, kā arī cildinot filmas mūziku - komponistes Līgas Celmas-Kursietes oriģināldarbu. Kā filmas titulmūzika izmantots Ērika Ešenvalda darbs «O Solutaris Hostia» meiteņu kora «Spīgo» izpildījumā.

Kā norāda Daira Āboliņa, «režisoram Jurim Kursietim ir kinoviedoklis, arī kinovalodā viņš prot stāstīt savu stāstu. (..) Šajā filmā pasaule ir nevis vienkārši reālistiska, bet tāda, kā to redz galvenais varonis un režisors. Tas ir jau interpretēts laiks un kinovaloda.»

Kinozinātniece Kristīne Matīsa filmai «Modris» dod piecu zvaigžņu vērtējumu un īpaši apraksta tās finālu: «Tas ir tik lieliski jaudīgs, ka elpa aizraujas.» Augstāko vērtējumu filmai sniedz arī žurnāla «Ir» kinokritiķe Kristīne Giluce: ««Modris» ir izcila filma par trauslo pieaugšanas mākslu».

Filma «Modris» ir patiesos notikumos iedvesmots stāsts par pusaudzi, kur konflikts ar māti aizved pie tiesu darbiem. Modris nolemj atrast savu tēvu, kuru nekad dzīvē nav saticis.

Ar VAS «Latvijas Dzelzceļš» atbalstu no nākamās nedēļas filma īpašos seansos tiks demonstrēta skolēniem, Modra vienaudžiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu