Kinoteātros: Nīsons asa sižeta filmā «Pastaiga starp kapakmeņiem» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

31. oktobrī Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt asa sižeta filmu «Pastaiga starp kapakmeņiem» («A Walk Among Tombstones»). Titullomā - godalgotais aktieris Liams Nīsons, kurš saņēmis ASV Kinoakadēmijas «Oscar» balvas nomināciju par lomu drāmā «Šindlera saraksts», bet pēdējo pāris gadu laikā kļuvis par asa sižeta filmu zvaigzni, piedaloties tādās lentēs kā «Nolaupītā» (divas filmas un drīzumā gaidāmajā noslēdzošajā triloģijas daļā), «Non-Stop: tiešais reiss», «A-komanda», «Betmens: sākums», «Sniegāju gūstekņi», «Karakuģis» u.c. Filmu režisējis un scenāriju sarakstījis ASV Kinoakadēmijas balvas nominants Skots Frenks («Vilknadzis»).

«Pastaiga starp kapakmeņiem» ir stāsts par Ņujorkas privātdetektīvu (Nīsons), kurš tiek nolīgts izmeklēt narkodīlera sievas nolaupīšanu. Trilleris aizved skatītājus tumšākajos Ņujorkas nostūros, kur likuma vietā valda izmisums un nāve.

Aktieris Liams Nīsons intervijā kino portālam «Collider» stāsta gan par aktuālo filmu, gan to, kas viņu saista spēlēt spēcīgus varoņus un piedalīties asa sižeta lentēs. «Es vienmēr ar sajūsmu esmu sekojis līdzi šāda veida kino varoņiem un baudījis šī žanra filmas. Stīvs Makvīns, Čārlzs Bronsons noteikti ir starp tuvākajiem... Mani viņos saista gan skarbums, gan arī tas, ka viņi var atrasties gan labo, gan ļauno varoņu nometnēs vienlaikus, proti, viņu rīcība balansē uz labā un ne tik labā robežas. Es piekrītu jautājumam par to, ka skatītājus var pārņemt sajūta, ka šādi varoņi var eksistēt arī reālajā dzīvē. Tas mani uzrunā un ir viens no iemesliem piedalīties līdzīgās lentēs mūsdienās,» atklāj Nīsons.

Par savu varoni jaunajā filmā Nīsons izsakās sekojoši: «Viņš noteikti ir sarežģīts un skarbs tips, dažādu pagātnes rēgu, kā arī alkohola problēmu mocīts. No rīta viņam ir pamatīgi jāsaņemas, lai atrastu jēgu piecelties un risināt kārtējās problēmas. Viņš cīnās ne tikai ar kriminālās pasaules pārstāvjiem, bet katru dienu arī sevī izcīna vairākas cīņas. Jā, šis varonis ir skarbs un drūms, taču tāda ir viņa dzīve un tāds ir viņa darbs.»

Savukārt gatavošanos cīņas ainām un to izpildīšanu aktieris komentē šādi: «Es mīlu cīņas ainas, to horeogrāfiju un kaskadieru trikus. Ar savu treneri un cīņu ainu koordinatoru Marku Venslovu esmu sadarbojies jau sešpadsmit projektos, esam ļoti tuvi draugi un kolēģi. Savā vecumā es pats visus bīstamos trikus vairs neveicu, taču pats piedalos cīņas ainās un mīlu to darīt!»

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu