Rīgā sākas Dānijas filmu dienas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kinoteātrī «K.Suns» 21. līdz 24. novembrim norisināsies Dānijas filmu dienas, kurās tiks piedāvātas četras dāņu kino režisoru filmas, pavēstīja Dānijas Kultūras institūta pārstāve Ilva Sinkēviča.

Dānijas filmu dienas tiks atklātas ar populārā dāņu režisora Tobiasa Lindholma trilleri «Nolaupīšana», kas Gēteborgas kinofestivālā atzīts par 2013. gada labāko skandināvu filmu. Tas ir spriedzes un emociju pilns stāsts par Dānijas kravas kuģa apkalpi, kuru gūstā saņēmuši Somālijas pirāti.

Šajās dienās «Ksunī» tiks rādīta arī Tomasa Vinterberga psiholoģiskā drāma «Medības». Kannu kinofestivālā galvenās lomas atveidotājs Mads Mikelsens ieguva balvu kā labākais aktieris, bet režisors bija nominēts Zelta Palmas zaram.

Dānijas filmu dienu repertuārā iekļauta arī Billes Augusta vēsturiskā drāmā «Marija Krojere» par slavenā dāņu gleznotāja Sērena Krojera sievas Marijas dzīves līkločiem un centieniem atrast laimi.

Savukārt Anetes Olsenas asa sižeta filmā «Šāvējs» skatītāja uzmanība tiek vērsta uz pašlaik aktuālajām vides ekoloģijas problēmām. Tajā atspoguļots, uz ko ir gatavs cilvēks, kas ir sašutis par valdības rīcību.

Visas filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar latviešu valodas tulkojumu austiņās.

«Dānijas filmu dienas 2014» organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar kinoteātri «K.Suns», Dānijas vēstniecību Latvijā un Dānijas Filmu institūtu.

www.danishculturebaltics.org

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu