«Splendid Palace» Fransuā Ozona jaunā filma «Jaunā draudzene»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

19. novembrī plkst. 19 Rīgā – tikai dažas dienas pēc pasaules pirmizrādes – Rīgas Starptautiskā kino festivāla ieskaņas pasākumā būs redzams ievērības cienīgs Eiropas kino. Rīgas Starptautiskais kino festivāls sadarbībā ar kinoteātri «Splendid Palace» aicina apmeklēt filmas «Jaunā draudzene» («Une nouvelle amie»), ko veidojis viens no skandalozākajiem Eiropas režisoriem – Fransuā Ozons (François Ozon), Latvijas pirmizrādi.

Filma «Jaunā draudzene» ir trāpīgs Eiropas vidusšķiras portretējums, kas ārēji nevainojamā pasaulē spēj pamanīt cilvēku savstarpējo attiecību maldus, apslēptākās ilgas, vēlmi pārkāpt robežas. Klēra (Ainaisa Demustjē) ļoti pārdzīvo savas labākās draudzenes nāvi – viņas bijušas tuvas kopš bērnības, kopā pieaugušas un pat vienlaicīgi apprecējušās. Tikmēr bēdu nomāktais atraitnis (Romēns Duriss) piedāvā Klērai interesantu veidu kā cīnīties ar sērām...

Filmas režisors Ozons veiksmīgi spēlējas ar žanriem un skatītāju gaidām, veikli pārslēdzoties no drāmas uz komēdiju un otrādi, eleganti apvienojot ironiju ar ģimenes attiecību, mātišķuma un kaislību izpēti.

Kinofilma uzņemta pēc angļu rakstnieces Rutas Rendelas slavenā stāsta motīviem, rakstniece zināma kā veiksmīga detektīva žanra meistare, ar kuras darbiem labprāt strādājuši tādi grandi kā Pedro Almodovars un Klods Šabrols.

Biļetes uz Fransuā Ozona filmas «Jaunā draudzene» ekskluzīvo seansu – pirmizrādi 19. novembrī var iegādāties Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Atgādinām, ka Rīgas Starptautiskais kino festivāls sācis abonementu tirdzniecību, lai skatītājiem piedāvātu visizdevīgāko cenu uz jaunākajām Latvijas un Eiropas filmām! Par īpaši draudzīgu cenu līdz 27. novembrim visi kinomīļi ir aicināti iegādāties īpašus dienas un vakara seansu abonementus, ko veido sešu biļešu komplekts uz jebkuru festivāla filmu. Abonementu priekšrocība ir ne vien pievilcīgā cena, bet arī iespēja pašiem pirmajiem iegūt biļetes uz jebkuru no festivāla filmām. Abonements vienlaicīgi dod iespēju izņemt arī uz vienu filmu vairākas biļetes un baudīt seansu, piemēram, draugu lokā.

Abonementus pret biļetēm «Splendid Palace», «Kino Citadele», «K-Suns» demonstrēto filmu seansiem būs iespējams apmainīt pirmajiem pēc 24. novembra līdz 2. decembrim kinoteātru kasēs.

www.rigaiff.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu