Starp Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniedzējiem būs Rēzija Kalniņa, Terzens un Selecka

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Starp Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniedzējiem ir aktrise Rēzija Kalniņa, kā arī raidījumu vadītāji Gustavs Terzens un Marta Selecka, informēja nodibinājuma «Rīga 2014» pārstāvis Mārtiņš Drēģeris. Eiropas kino darbus 27. Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija Rīgā notiks 13. decembrī.

Ceremoniju tradicionāli atklās Eiropas Kinoakadēmijas prezidents Vims Venderss (Wim Wenders) un Eiropas Kinoakadēmijas priekšsēdētāja Agneška Holanda (Agnieszka Holland), un tā notiks Latvijas Nacionālajā operā.

Bez Latvijas pārstāvjiem, Eiropas Kinoakadēmijas balvas 21 kategorijā uzvarētājiem pasniegs aktrises Ada Kondesku (Ada Condeescu, Rumānija), Silvija Huksa (Sylvia Hoeks, Nīderlande), Karla Juri (Carla Juri, Šveice), Ariane Labeda (Ariane Labed, Francija) un Tanja Ribiča (Tanja Ribič, Slovēnija), viņu kolēģi Berijs Atsma (Barry Atsma, Nīderlande), Andržejs Hira (Andrzej Chyra, Polija), Nikolajs Kosters-Valdau (Nikolaj Coster-Waldau, Dānija), Branko Djuričs (Branko Đurić, Bosnija un Hercegovina), Tobiass Moreti (Tobias Moretti, Austrija) un Luka Zingareti (Luca Zingaretti, Itālija), kā arī aktrise un režisore Līva Ulmane (Liv Ullmann, Norvēģija).

Ir zināms, ka režisors Stīvs Makvīns (Steve McQueen) tiks godināts ar balvu «Eiropiešu sasniegumi pasaules kinomākslā», Anjēze Varda (Agnès Varda) saņems balvu par mūža ieguldījumu, savukārt Eds Gvinejs (Ed Guiney) — Eiropas kopprodukcijas balvu «Prix EURIMAGES».

Ceremonijas viesu vidū būs arī kultūras ministri Jozefs Ostermaijers (Josef Ostermayer, Austrija), Urve Tīdusa (Urve Tiidus, Igaunija), Dace Melbārde (Latvija), Šarūns Birutis (Šarūnas Birutis, Lietuva), Malgožata Omilanovska (Małgorzata Omilanowska, Polija) un Memli Krasnķi (Memli Krasniqi, Kosova).

Ceremonija norisināsies Latvijas Nacionālajā operā tūkstoš viešu klātbūtnē, bet vēl 500 skatītāju kinoteātrī «Splendid Palace» vēros tiešraidē. Ceremoniju pārraidīs arī Latvijas Televīzijas 1.kanālā, RTP2 Portugālē un SVT Flow Zviedrijā un interneta mājaslapā «www.europeanfilmawards.eu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu