Pīters Džeksons saņem zvaigzni Holivudā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Režisors, scenārists un producents Pīters Džeksons, kurš uzņēmis «Gredzenu pavēlnieka» filmas un aktuālo «Hobita» («The Hobbit») triloģiju, kā arī veidojis tādas lentes kā «Karalis Kongs», «Dārgie pīšļi» u.c., un kurš saņēmis trīs ASV Kinoakadēmijas «Oscar» godalgas, kļuvis par jaunākās zvaigznes īpašnieku Holivudas slavas alejā.

Zvaigžņu slavas aleja Losandželosas Holivudas bulvārī izpaužas kā betona plāksnes ar zvaigzni un personas vārdu uz tās, kas izkārtotas ik pēc 1,8 metriem. Kopējais slavas alejas garums ir nepilni trīs kilometri. Ar zvaigzni slavas alejā tiek godināti kino un izklaides industrijas pārstāvji, kas guvuši panākumus savā arodā un snieguši ieguldījumu kino jomā un popkultūrā. Jāpiebilst, ka tajā ir atrodami gan aktieri, režisori un pat multfilmu varoņi, gan arī mūziķi. Katru gadu slavas aleju apmeklē ap 10 miljoniem tūristu.

Svinīgā ceremonija notika 8. decembrī, un uz to ieradušies bija gan pats goda viesis, kā arī «Gredzenu pavēlnieka» triloģijas un «Hobita» filmu zvaigznes ar Endiju Serkisu, Orlando Blūmu un Evandželīnu Liliju priekšgalā, gan studijas «WarneR Bros.» vadītājs, Losandželosas domes pārstāvji un citi viesi, kuri pateicās Džeksonam par viņa neizsmeļamo darba sparu un ieguldījumu kino, kā arī apsveica ar panākumu.

Foto: publicitātes

Fragments no Pītera Džeksona runas: «Pirms daudziem gadiem es kā puika, kurš dzimtajā Jaunzēlandē tikko bija sācis aizraušanos ar filmām un sācis pirmos eksperimentus ar 8 mm kameru, apmeklēju Losandželosu kopā ar vecākiem. Pastaigājos pa šo aleju un lasīju zvaigžņu vārdus. Es nekad nebūtu spējis iedomāties, ka reiz man pašam šeit būs sava zvaigzne. Bet te nu es esmu! Sirsnīgs paldies visiem maniem kolēģiem un aktieriem, kas šo piecpadsmit gadu laikā ir kļuvuši par tuviem draugiem, kā arī tūkstošiem cilvēku, kas ir piedalījušies šo grandiozo filmu tapšanā. Taču vislielākais paldies jāsaka filmu skatītājiem un Viduszemes faniem!»

«Hobita» triloģijas pēdējā daļa, filma «Hobits: Piecu armiju kauja» («The Hobbit: The Battle of the Five Armies»), uz Latvijas ekrāniem un citviet pasaulē iznāk 12. decembrī, un ar to noslēdzas Džeksona veidotā filmu sērija, kas balstīta uz rakstnieka Dž.R.R. Tolkīna pasaulslaveno fantāzijas romānu motīviem. Kopā Džeksons ir uzņēmis sešas filmas par piedzīvojumiem Viduszemē – pirmā, «Gredzenu pavēlnieka» triloģija, uz lielajiem ekrāniem iznāca pirms vairāk nekā desmit gadiem, proti, katru decembri, sākot ar 2001. gadu. «Hobita» triloģijas pirmā lente pirmizrādi piedzīvoja 2012. gada nogalē.

Jaunajā filmā tās centrālie varoņi ir ieradušies Vientuļajā kalnā, lai atgūtu dārgumus, taču viņi nav vienīgie, kas alkst ieņemt rūķu karaļvalsts galvaspilsētu... Vērienīgajā kino projektā atkal iesaistījušies skatītāju iemīļotie aktieri - Martins Frīmens Bilbo Baginsa lomā, Īens Makkelens Gendalfa un Ričards Armitedžs Torina Ozolvairoga lomā. Citu varoņu ādās iejutušies Keita Blanšeta, Orlando Blūms, Hugo Vīvings, Kristofers Lī, Evandželīna Lilija, Lūks Evanss, Benedikts Kamberbačs u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu