Kairiša jaunā filma «Neredzamā pilsēta» startē festivālā Krievijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Režisora Viestura Kairiša dokumentālā filma «Neredzamā pilsēta» piedalīsies Krievijas neatkarīgajā dokumentālo filmu festivālā «Artdocfest», informē «Ego Media» pārstāve Ieva Krivma.

Filma ir stāsts par dzīvi tā dēvētajā Černobiļas atsvešinājuma zonā, kur pirms 28 gadiem notika vēsturē lielākā kodolkatastrofa, kuras rezultāta radioaktīvie izmeši piesārņoja Ukrainu, Baltkrieviju, Krieviju un daļu Eiropas.

Filmas galvenais varonis Igors, trīsdesmitgadnieks ar divām augstākām izglītībām, nelegāli dzīvo Černobiļā jau septiņus gadus. Konflikts starp dabu un cilvēku ir filmas tuvplānā.

Režisors un scenārija autors ir Kairišs, operatori - Gints Bērziņš, Andrejs Rudzāts, montāžas režisore Andra Doršs, skaņu režisors Aleksandrs Vaicahovskis, producents Guntis Trekteris, filmas garums - 68 minūtes. Filmu finansiāli atbalstīja ES Media programma, Nacionālais kino centrs un Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu