Kinoteātros sāk demonstrēt komēdiju «Trakie piedzīvojumi Meksikā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

19. decembrī Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt komēdiju «Trakie piedzīvojumi Meksikā» («Search party»), kuru veidojis filmu «Paģiras 2», «Road Trip» un «Vecā skola» scenārists Skots Armstrongs. Filmā galvenās lomas spēlē T.J. Millers («Transformeri: Iznīcības laikmets», «Kā pieradināt pūķi 2» un «Meklēju draugu pasaules galam»), Adams Palijs («Ar ko pārgulēt» un «Dzelzs Vīrs 3»), Tomass Midledičs («Volstrītas vilks», «Kampaņa», «Citi puiši»), Kristena Ritere (populārais TV seriāls «Breaking Bad»), Alisona Brī (TV seriāls «Mad Men») un citi aktieri.

«Trakie piedzīvojumi Meksikā» ir stāsts par to, kā 24 stundu laikā nokļūt no stāvēšanas pie altāra, lai teiktu «Jā» vārdu savai mūža mīlestībai, līdz nekurienei tuksneša vidū Meksikā. Lai izbēgtu no pasūtījuma slepkavām, cilvēka orgānu tirgotājiem un izsalkušiem koijotiem, filmas galvenajam varonim vārdā Nardo var palīdzēt vienīgi viņa bērnības draugi Džeisons un Evans. Tā sākas pārpratumiem bagāts piedzīvojums, lai izbēgtu no viskutelīgākajām situācijām Meksikā un nokļūtu atpakaļ mājās.

Filmas režisors Skots Armstongs atklāj: «Mana karjera komēdiju žanrā sākās pirms vairāk nekā desmit gadiem – toreiz gan es darbojos reklāmas jomā. Es jau tad biju režisora Toda Flipsa fans, kurš tolaik gan bija zināms tikai pēc lieliskās dokumentālās filmas «Hated: GG Allin & the Murder Junkies». Es viņu uzaicināju uzņemt kādu reklāmas video, un tā sākās mūsu draudzība un ilggadējā sadarbība, kas vainagojās ar tādiem tandēmiem kā komēdijas «Road trip» un «Vecā skola», kuras daudzi uzskata par pagājušās desmitgades kulta komēdijām. Mūsu sadarbība ar to nebeidzās, jo kopā veidojām «Paģiru» otro daļu. Taču mans pirmais scenārijs bija projektam «Seši randiņi», kas bija par kādu pārīti un viņu sešiem randiņiem, kuru laikā notiek traki un komiski atgadījumi. Diemžēl tā arī šis scenārijs ir palicis plauktā, taču, kas zina, varbūt kādu dienu es uzņemšu filmu pēc šī scenārija, taču toreiz es šo ideju pametu citu labāku ideju dēļ. Es sirdī esmu improvizators – gan rakstot scenārijus, gan pieņemot dažādākos lēmumus dzīvē. Atceros, kad mums kopā ar Todu Filipsu izdevās pārdot filmas «Road Trip» ideju kinostudijai – es pametu visu, lai ļautos šim piedzīvojumam un pārcēlos uz Ņujorku, nezinot, kas īsti notiks tālāk un ko es iesākšu pēc šī projekta īstenošanas. Tomēr īstā jautrība un mana kino karjera uzņēma apgriezienus pēc filmas «Road trip» grandiozajiem panākumiem, un te nu es esmu – scenārists vairākām veiksmīgām komēdijām un režisors pats savai filmai - «Trakie piedzīvojumi Meksikā».

Debiju režisora amatā un darbu ar aktieriem Armstrongs raksturo sekojoši: «Lai atrastu trīs centrālo lomu atveidotājus, es zināju, kur meklēt. Jāatzīst, ka es pats neesmu aktieris un man īpaši nepatīk uzstāties publikas priekšā, lai arī reiz esmu darbojies improvizācijas teātrī. Svarīgākais ir tas, ka es mīlu spontanitāti un improvizāciju – mani fascinē cilvēku spēja radīt ko aizraujošu uz skatuves un filmēšanas laukumā. Tāpēc zvaigznes jaunajai filmai meklēju tieši šajā vidē. Es pazinu divus puišus no šīs trijotnes, un jau pašā jaunās komēdijas izstrādes sākumposmā es zināju, ka šīm lomām vēlos tieši šos puišus. Atlika vien atrast finansējumu filmai (smejas), un filmēšanas darbi varēja sākties! Bet ja nopietni, bija patiess prieks sadarboties ar šiem puišiem un pērējo filmas aktieru ansambli.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu