«Sony» hakeri draud uzbrukt ASV kinoteātriem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Par uzbrukumu kinostudijas «Sony» datorsistēmai atbildīgie hakeri draudējuši uzbrukt ASV kinoteātriem, kuri izrādīs skandalozo komēdiju «The Interview». Hakeru grupa «Guardians of Peace» («Miera sargātāji») jaunākajā paziņojumā piemin 11. septembra teroraktus un apgalvo, ka «pasaule būs baiļu pilna».

(papildināts ar pēdējo rindkopu)

Hakeri arī nopludināja jaunu informāciju, kas tika iegūta uzbrukumā kinostudijas «Sony Pictures Entertainment» datorsistēmai.

Domājams, ka uzbrukums bija vērsts pret kinolenti «The Interview», kuras centrā ir divi žurnālisti, kuriem dots uzdevums noslepkavot Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Galvenās lomas spēlē aktieri Sets Rogens un Džeimss Franko.

«Atcerieties 2001. gada 11. septembri. Mēs iesakām šajā laikā turēties tālāk no šādām vietām,» par kinoteātriem raksta hakeri. «Ja jūsu māja ir tuvumā, labāk pametiet to. Tas, kas notiks turpmākajās dienās, ir «Sony Pictures Entertainment» mantkārība.»

Otrdien divi bijušie «Sony» darbinieki iesūdzēja uzņēmumu tiesā par to, ka tā neesot izveidojusi spēcīgu drošības sistēmu, kas spētu pasargāt no hakeru uzbrukuma.

«The Interview» plānots izlaist kinoteātros 25. decembrī.

Ziemeļkorejas vēstnieks ANO nosodīja kinolenti, nodēvējot to par «neslēptu terorisma sponsorēšanu, kā arī kara pieteikumu». Taču Ziemeļkorejas pārstāvji noraida valsts saistību ar uzbrukumu.

Atcelta «The Interview» pirmizrāde Ņujorkā

Pēc draudu saņemšanas no hakeriem atcelta «The Interview» pirmizrāde Ņujorkā, paziņoja ASV kinoteātru ķēdes pārstāvis. Bija plānots, ka kinolentes pirmizrāde norisināsies kinoteātrī «Landmark». Tagad kompānija paziņojusi par pirmizrādes atcelšanu, taču neminēja iemeslu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu