Pētījums: Bērnu multfilmās varoņi mirst biežāk nekā pieaugušo filmās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bērnu multfilmās galvenie varoņi mirst divas ar pusi reizes biežāk nekā pieaugušo filmās, atklājies otrdien publicētā pētījumā. Turklāt multfilmu varoņi tiek nogalināti trīs reizes biežāk nekā pieaugušajiem paredzētajās filmās, turklāt tas bieži vien notiek vardarbīgā veidā.

Akadēmiskajā žurnālā «British Medical Journal» publicētajā pētījumā noskaidrots, ka nozīmīgi varoņi mirst aptuveni divās trešdaļās bērnu auditorijai domāto multfilmu, bet tikai pusē pieaugušo filmu.

«Tā vietā, lai kalpotu kā nekaitīgas un saudzīgākas alternatīvas tipiskajām šausmu filmām vai drāmām, bērnu animētās filmas patiesībā ir slepkavību un vardarbības perēklis,» uzsver pētījuma autori Ians Kolmens un Džeimss Kirkbraids.

Tika analizētas visvairāk pelnošās bērnu filmas, sākot ar 1937.gada «Snow White» («Sniegbaltīte») un beidzot ar pērn iznākušo animācijas filmu «Frozen» («Ledus sirds»). Tās tika salīdzinātas ar divām pelnošākajām pieaugušo filmām, kas iznākušas tajā pašā gadā.

Atklājās, ka bērnu filmās galveno varoņu vecāki mirst piecas reizes biežāk nekā pieaugušo auditorijai paredzētajās kinolentēs.

Multfilmās «Bambi» («Bembijs»), «Pocahontas» («Pokahonta») un «Peter Pan» («Pīters Pens») varoņi tika nošauti, savukārt «The Little Mermaid» («Mazā nāriņa») un «Sleeping Beauty» («Dusošā skaistule») vairāki tēli tika sadurti. Multfilmās «Finding Nemo» («Meklējot Nemo») un «Tarzan» («Tarzāns») varoņus saplosīja dzīvnieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu