Kinoteātros sāk demonstrēt animācijas filmu «Sniega karaliene 2»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ziemassvētku brīvdienās, sākot ar 26. decembri, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt animācijas filmu visai ģimenei «Sniega karaliene 2» («Снежная королева 2: Перезаморозка»), kas ir 2012. gadā iznākušās un popularitāti iemantojušās animācijas lentes turpinājums.

3D datorgrafikā veidotā animācijas filma tapusi Krievijā, un tās sižets ir balstīts uz Hansa Kristiana Andersena tāda paša nosaukuma pasakas «Sniega karaliene» motīviem. Filmu producējis viens no Krievijas kino «milžiem» Timurs Bekmambetovs, kurš atbildīgs par tādu kases grāvēju tapšanu kā «Dienas sardze», «Meklēšanā», «9», «Eglītes» un citām populārām kinofilmām. Aktuālā animācijas filma ir aizraujošs un jautrs stāsts par to, ka draugus, laimi un īstu mīlestību nevar iemantot ar meliem. Filma dublēta latviešu un krievu valodā.

Pēc uzvaras pār Sniega karalieni troļļi beidzot var izbaudīt savu brīvību. Trollis Orms, kuram bija nozīmīga loma uzvarā, ir kļuvis par īstu varoni. Taču tas viņam šķiet par maz. Katru reizi, pārstāstot uzvaras triumfu, Orms arvien vairāk pārspīlē savu nozīmi notikušajā. Jo vairāk viņš piepušķo savu stāstu, jo vairāk pats notic, ka viņš viens pats uzvarējis Sniega karalieni un drīz apprecēsies ar princesi, iemantojot viņas neskaitāmās bagātības... Taču cik tālu Ormu aizvedīs viņa meli?

Fragments no intervijas ar filmiņas izpildproducentu un scenāristu Vladimiru Nikolajevu: «Filmas tapšanā piedalījās vairāk nekā divsimt cilvēku, un ikviens šajā projektā deva milzu ieguldījumu un ielika tajā sirdi un dvēseli. Protams, mums ir arī savi etaloni animācijas filmu pasaulē, piemēram, leģendārā japāņu animatora Mijazaki filmas, kas izceļas gan ar oriģināliem stāstiem, gan spilgtu un kvalitatīvu vizuālo noformējumu. Protams, arī Holivudas vadošo animācijas studiju «Disney», «Pixar» un «DreamWorks» darbi ir ietekmējuši to, kā mēs attīstījām savu filmu, – mēs vadījāmies pēc šiem standartiem un ceram, ka skatītāji to novērtēs tāpat kā pirmo «Sniega karalienes» filmu. Gluži tāpat kā ar jebkuru kinodarbu, arī mūsu jaunās lentes pamatā ir scenārijs, un mūsu filmas izejmateriāls, stāsts par Sniega karalieni, ir zināms vairākās paaudzēs. Mēs izmantojām šo pasaku un attīstījām vairākas aizraujošas sižeta līnijas, kas papildina šo piedzīvojumu. Pēc tam, kad scenārijs bija gatavs un bijām ieskicējuši visu filmu, izmantojot veco labo zīmuli un papīru, sākās sarežģītais process un neskaitāmas darba stundas pie datoru ekrāniem, kam sekoja aktieru darbs studijā, lai ieskaņotu lomas. Domāju, ka mums ir izdevies pārspēt pirmo lenti!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu