Komēdija par Ziemeļkorejas diktatoru tomēr nonāk uz ASV ekrāniem

LETA/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Plašu rezonansi izraisījusī studijas «Sony Pictures» komēdija «The Interview», kas stāsta par atentātu pret Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čenunu, tomēr nonākusi uz lielajiem ekrāniem - filmu sākuši izrādīt vairāki ASV neatkarīgie kinoteātri, turklāt tā ir skatāma tīmeklī.

Pēc hakeru kiberuzbrukumiem un draudiem sarīkot teroraktus kinoteātros studija sākotnēji atteicās no filmas izrādīšanas, tomēr, reaģējot uz kritiķu, arī ASV prezidenta Baraka Obamas, pārmetumiem, ka nav pieļaujama izteiksmes brīvības apdraudēšana, nolēma šo lēmumu pārskatīt.

Daži kinoteātri bija sarīkojuši «The Interview» seansus jau pusnaktī, lai filmu varētu redzēt amerikāņi, kas bija apņēmušies to noskatīties uz lielajiem ekrāniem.

Vairāki simti neatkarīgo kinoteātru ASV pieteicās izrādīt kinolenti, pēc tam kad lielie kinoteātru tīkli no tās izrādīšanas bija atteikušies.

Filmu iespējams noskatīties ar tās tīmekļa vietnes, kā arī «Google» pakalpojumu «YouTube» un «Play» un «Microsoft» platformas «Xbox Video» starpniecību, tomēr vienīgi ASV.

Komēdijai par Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) plāniem nogalināt Ziemeļkorejas diktatoru nedienas sākās jau 24.novembrī, kad hakeri sāka tīmeklī publicēt delikātu un dažkārt apkaunojušu uzņēmuma informāciju, sākot no algu sarakstiem un beidzot e-pastiem, kuros vadošie darbinieki šķendējas par studijas zvaigznēm.

Decembra vidū divi «Sony Pictures» vadības pārstāvji - Eimija Paskāla un Skots Radins - bija spiesti atvainoties, pēc tam kad tīmeklī bija publicēti viņu netaktiskie e-pasti ar rasistiskām noskaņām par ASV prezidentu Obamu.

Hakeri arī draudējuši sarīkot teroraktus kinoteātros, kas izrādīs filmu «The Interview».

Ziemeļkorejas vēstnieks ANO nosodījis kinolenti, nodēvējot to par «neslēptu terorisma sponsorēšanu, kā arī kara pieteikumu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu