Izdod filmas "Ūdensbumba resnajam runcim" DVD (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu režisora Vara Braslas filma "Ūdensbumba resnajam runcim" izdota DVD un VHS formātā, pavēstīja filmas producents Gatis Upmalis. Filma DVD formātā skatāma četrās valodās - latviešu, igauņu, lietuviešu un krievu.

Filmas pirmizrāde notika 2004. gada 5. martā. Līdz 1. decembrim to Latvijas kinoteātros noskatījās 31 210 skatītāju. Savukārt filmas starptautiskā pirmizrāde notika martā bērnu filmu festivālā BUFF Malmē, Zviedrijā. Kopumā 2004. gadā Braslas filma piedalījās 19 starptautiskos kinofestivālos un skatēs: ASV, Portugālē, Ķīnā, Norvēģijā, Lietuvā, Krievijā, Somijā, Horvātijā, Vācijā un citur pasaulē.

Četrgadīgā Zane Leimane, kas filmā atveido Lindas lomu, apbalvota kā labākā jaunā aktrise Krievijas bērnu un jauniešu filmu festivālā "Kinotavrik". Filma novērtēta arī ar atzinības diplomu, kuru tai piešķīrusi Čikāgas starptautiskā bērnu filmu festivāla bērnu žūrija.

Filma ir sirsnīgs ģimenes stāsts, kurā tētis un mamma ir spiesti savus bērnus uz laiku atstāt spriganās aukles Unas uzraudzībā, lai paši sameklētu darbu kādā lielpilsētā. Abas māsiņas Marta un Linda ilgojas pēc sava kucēna tikpat stipri kā Unas tante pēc precinieka. Katrs no viņiem cīnās par savu sapni.

Filma "Ūdensbumba resnajam runcim" ir Latvijas un Igaunijas kopražojums.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu