Varētu mainīties «Lielā Kristapa» balvu pasniegšanas koncepcija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas nacionālais filmu festivāls «Lielais Kristaps» turpmāk notiks ik gadu, tāpēc vajadzētu pārdomāt arī festivāla koncepciju, atzina festivāla «Lielais Kristaps» vadītāja Ieva Romanova. Arī turpmāk festivālā notiks konkurss, kurā tiks izvēlētas labākās filmas. «Vēl nav skaidrības, kā rīkosimies ar profesionālajiem apbalvojumiem. Tas būs atkarīgs arī no festivālam pieejamā finansējuma,» atklāja festivāla vadītāja.

Kā pastāstīja Romanova, iepriekš festivāla balva bijusi ceļojošā «Lielā Kristapa» statuete, bet pārējiem dāvinātas medaļas. Arī tagad festivāla rīkotāji diskutēs par to, vai visās kategorijās pasniegt statuetes. Romanova pieļauj, ka profesionālajās kategorijās varētu tikt veidotas atšķirīgas balvas.

Plānots, ka nākamnedēļ festivāla «Lielais Kristaps» rīkotāji tiksies, lai apspriestu šī gada festivāla veidošanu. «Nākamajam festivālam jāsāk gatavoties jau tagad,» uzsvēra tā vadītāja, norādot, ka pašlaik vēl tiek nodotas atskaites par decembrī notikušo konkursu.

Jau ziņots, ka «Lielais Kristaps» šī gada rudenī notiks Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā. Valsts kutlūrkapitāla fonda konkursā festivālam piešķirti 100 000 eiro.

Pērn «Lielais Kristaps» notika no 2. līdz 11. decembrim. Uz balvām pretendēja 34 filmas 24 dažādās kategorijās. Konkursā triumfēja režisora Jāņa Norda filma «Mammu, es tevi mīlu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu