Freimaņa dzimšanas dienā dokumentālā filma «Freimis. Mārtiņš Freimanis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

7. februāris grupas «Tumsa» solista Mārtiņa Freimaņa draugiem un cienītājiem vienmēr bijis svarīgs datums, jo tā ir Mārtiņa dzimšanas diena. Pagājušo dzimšanas dienu Mārtiņa draugi atzīmēja viņa iecienītajā krodziņā «Pieci Vilki», bet šogad plānots kas īpašs.

7. februārī plkst. 20 pirmizrādi Rīgā, kinoteātrī Splendid Palace, piedzīvos režisora Arvīda Krieva dokumentālā filma «Freimis. Mārtiņš Freimanis», kurā apkopoti spilgti un emocionāli brīži no Freimaņa dzīves.

Režisora rīcībā ir unikāli videomateriāli, jo, dzīvojot kaimiņos, Mārtiņš viņam uzticējies vairāk – ne kā citiem žurnālistiem, reportieriem, kas par viņu rakstījuši. Ideja par filmas veidošanu režisoram bijusi jau sen, un daudzus gadus tika filmēta Mārtiņa dzīve visā tās daudzveidībā. Sadarbībā ar nodibinājumu «Mārtiņa Freimaņa fonds», pagājušajā gadā tika vākti ziedojumi, lai realizētu ieceri par filmu. Un nu tā ir gatava!

Freimanis visu darīja ar vērienu. Tāpēc Mārtiņa Freimaņa fonds aicina uz filmas «Freimis. Mārtiņš Freimanis» Rīgas pirmizrādes pasākumu! Piedalīsies arī Mārtiņa draugi – Valters Frīdenbergs, skaistākās Freimaņa dziesmas popūrijā izdziedās koris Mūza (diriģents Guntis Cimiņš), bet kādu īpašu Freimanim veltītu muzikālu vēstījumu sniegs Aija Andrejeva.

Biļetes Biļešu Paradīzes kasēs.

Informācija par seansiem citās Latvijas pilsētās www.mff.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu