ASV kinoteātrus satricina amerikāņu snaiperis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Ziemeļamerikas kinoteātros pārliecinoši startējusi «Oskaram» nominētā filma «Amerikāņu snaiperis» («American Sniper»), kas nedēļas griezumā iekasējusi 90,2 miljonus dolāru. Līdz ar to sasniegts jauns janvāra mēneša rekords pēc vienas nedēļas nogales ieņēmumiem.

Filma arīdzan ir kļuvusi par ienesīgāko starp visām, kuras ir nominētas prestižajai «Oskara» balvai.

Anotācija: ASV armijas jūras spēku izcilākais snaiperis Kriss Kails (Bredlijs Kūpers) tiek nosūtīts uz Irāku, kur viņa misija ir aizsargāt savus armijas biedrus. Kriss tiek uzskatīts par nāvējoši precīzāko šāvēju ASV armijas vēsturē, turklāt viņa reputācija ir zināma arī pretiniekiem, padarot viņu pašu par iekārojamu mērķi. Tomēr Kriss nav tikai karavīrs, bet arī vīrs un tēvs, un cīņa par savu ģimeni, izrādās, arī var būt ārkārtīgi smaga.

Biogrāfiskā kara drāma «Amerikāņu snaiperis» uzņemta pēc amerikāņu karavīra Krisa Kaila bestsellera - autobiogrāfiskā romāna motīviem. Filmas režisors ir pieredzējušais kino veterāns Klints Īstvuds («Oskari» par filmām «Miljons dolāru mazulīte», «Nepiedots»). Titullomu filmā atveido Bredlijs Kūpers («Oskara» nominācijas par filmām «Optimista stāsts», «Amerikāņu afēra»). Pārējās lomās - Sjenna Millere, Džeiks Makdormans, Lūks Graims, Nevids Negabans, Kīrs O'Donels un citi.

Otro vietu ieņem komēdija «Kā tikt pie vedēja?», kas ir stāsts par nekomunikablu vīrieti, kurš pēc divām nedēļām gatavojas precēt savu sapņu meiteni. Filma iekasējusi 21 miljonu, kas nav peļams rezultāts, taču ne tas veiksmīgākais no pēdējo gadu laikā iznākušajām komiķa Kevina Hārta komēdijām.

Trijnieku noslēdz vēl viena debitante, proti, «Lācēna Padingtona piedzīvojumi» (Paddington). Ģimenes filma iekasējusi 19,3 miljonus.

Pagājušās nedēļas filma numur 1 - «Nolaupītā 3» («Taken 3») ar aktieri Līamu Nīsonu (Liam Neeson) galvenajā lomā - noslīdējusi uz 4. vietu.

Savukārt kritiķu slavētā vēsturiskā filma «Selma», kas vēsta par vienu no ievērojamākajiem notikumiem cīņā pret politisko izolāciju afroamerikāņu iedzīvotāju vidū - masu gājienu no Selmas uz Montgomeriju 1965. gada martā - numur 54. Gājienā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku no dažādiem melno un balto slāņiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu