«Kastrāts kuilis» gūst atzinību Prāgas īsfilmu festivālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu režisoru brāļu Raita un Laura Ābeļu īsfilma «Kastrāts kuilis» atzinīgi novērtēta Prāgas īsfilmu festivālā. Galveno balvu festivālā saņēma moldāvu režisora Igora Kobiljanski īsfilma «Flavour Collection», kas saņēma vienbalsīgu žūrijas atbalstu.

Tikmēr Latvijas īsfilma «Kastrāts kuilis» un Islandes filma «Chum» izpelnījusies īpašu festivāla žūrijas uzmanību.

Brāļu Ābeļu īsfilma pārsteigusi žūriju ar «tās centību un kinemātisko drosmi».

«Filmas vizuālais un emocionālais iespaids krietni pārspēj tās nepilnības, un mēs nevaram vien sagaidīt režisoru nākamo veikumu,» norādīja žūrija.

Filma «Kastrāts kuilis» ir impresionistisks stāsts par jaunu vīrieti - Valteru - un viņa noslēpumu, kas neļauj iegūt funkcionālu lomu vietējā mazpilsētas sabiedrībā.

«Tas ir īss, uz kontrastiem balstīts stāsts par atsvešinātību, ilgām un pārdzimšanu. Filmas galvenais varonis Valters pavada savu ikdienu, dziedot vietējās baznīcas korī un pieskatot no tēva mantotās cūkas, taču tas nedara viņu mazāk vientuļu. Mierinājumu viņš meklē meitenes Aijas kompānijā, taču Valtera vīrišķības apliecinājumi ir pārāk neordināri,» par filmu stāsta autori.

«Kastrāts kuilis» iepriekš saņēmis žūrijas speciālo balvu Krievijas kinofestivālā «Kinoshock 2014».

Filmas galvenos varoņus atveido aktieri Kaspars Kārkliņš un Anete Saulīte. Filmas producenti ir Dace Siatkovska un Toms Palmens. Filmas operators ir Gatis Grīnbergs, un «Kastrāts kuilis» ir viņa diplomdarbs, beidzot Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA).

Lauris Ābele ir ieguvis maģistra grādu kino režijā LKA, savukārt Raitis Ābele ir studējis «New York Film Academy». «Kastrāts kuilis» ir brāļu debija aktierkino. Filmas finansējums ir filmēšanas komandas pašaizliedzīgais darbs un kompāniju «BB Rental», «Tritone Studio» un «Air Productions» atbalsts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu