Hīta Ledžera pēdējās filmas pirmizrāde (9)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonā notikusi Terija Giljama filmas "The Imaginarium of Dr. Parnassus" ("Doktora Parnasa iedomu pasaule") pirmizrāde. Kā zināms, šī kino lente ir pēdējā, kurā redzams nelaiķu aktieris Hīts Ledžers.

Uzzinot par Ledžera nāvi, režisors Terijs Giljams vēlējās pārtraukt darbu pie nepabeigtās filmas. Bija pat paklīdušas ziņas, ka visi aktieri un filmēšanas grupa ir atbrīvota no saviem turpmākajiem pienākumiem. Tomēr ar tuvinieku iedrošinājumu un aktieru Džonija Depa, Džūdas Lova un Kolina Farela palīdzību darbs tika pabeigts. Kinolentē Deps, Lovs un Farels atveido Ledžera spēlēto personāžu Toniju trīs dažādās sapņu pasaules ainās.

Filmas "Doktora Parnasa iedomu pasaule" pirmizrādē, runājot par Ledžeru, režisora acīs riesās asaras. "Kad kā filmā piedzīvo brīnumus un sajūti cilvēku mīlestību pret kādu, tas tevi aizkustina," sacīja britu režisors, kas pazīstams arī kā komiķu trupas "Monty Python" dalībnieks.

Hīts Ledžers šajā pasaku filmā tēlo Toniju - vienu no galvenajiem tēliem. Taču vēl nepabeigtajām filmas daļām režisors pieaicināja trīs citus tēlus. Tādējādi panākot filmas mistiskajai noskaņai atbilstošu pavērsienu. Šāds solis nav pretrunā ar filmas sižetu, jo minētie aktieri tēlo Toniju sapņu pasaulē, kurā var nonākt, izejot cauri burvju spogulim. Ledžera tēloto Toniju atrod pakārušos uz kāda tilta Londonā. Viņu atdzīvina komediantu trupas aktieri, kuriem piemīt maģiskas spējas nogādāt cilvēkus viņu sapņu pasaulē.

Kā atzina modele un aktrise Lilija Koula, kura filmā tēlo doktora Parnasa meitu Valentīnu, Ledžers bijis unikāls cilvēks. "Savā dzīvē visai reti tu vari satikt cilvēkus, kuri ir neparasti augstsirdīgi, ar brīnišķīgu raksturu un ļoti talantīgi. Viņš bija viens no tādiem. Hīts bija neparasts, neparasts cilvēks. Es ceru, ka vienmēr to atcerēšos, un iespējams, ka tas mani kaut kādā ziņā ietekmēs."

Aktieris Kristofers Plamers filmā tēlo doktoru Parnasu, kas pirms vairākiem gadsimtiem noslēdzis līgumu ar velnu, kuru atveido Toms Veitss, savukārt aktieris Verns Trojers iejuties doktora uzticamā drauga un saprāta balss Persija lomā. "Filmēties kopā ar Hītu Ledžeru bija liels gods," sacīja Trojers. "Viņš bija izcils aktieris un apbrīnojams, brīnišķīgs cilvēks. Tāpēc filmēšanās kinolentē lika man justies īpaši."

Uz pirmizrādi bija ieradusies arī nelaiķa popmūzikas karaļa Maikla Džeksona māsa Latoija Džeksone, lai izrādītu atbalstu Trojeram, ar kuru kopā piedalījusies televīzijas realitātes šovā "Celebrity Big Brother". "Šis ir Ledžera pēdējais darbs, un es ļoti vēlos to redzēt," atklāja Džeksone.

Atgādinām, ka aktieris Hīts Ledžers no spēcīgu medikamentu pārdozēšanas mira brīdī, kad filma vēl tika uzņemta. Kā minēts interneta portālā BBC, visi aktieri atalgojumu par piedalīšanos filmā atdevuši Ledžera trīsgadīgajai meitai Matildei.

Filma "The Imaginarium of Dr. Parnassus" ("Doktora Parnasa iedomu pasaule") Lielbritānijā skatāma no 16.oktobra.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu