Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt drāmu «Rīkstnieks»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sākot ar piektdienu, 30. janvāri, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt kino kritiķu augsti vērtēto drāmu «Rīkstnieks» («The Water Diviner»). Tajā kā režisors debitē godalgotais aktieris Rasels Krovs, kurš vienlaicīgi filmā atveido arī galveno lomu.

Filmas «Rīkstnieks» darbība risinās Turcijā 1919. gadā. Pēc Pirmā pasaules kara beigām austrāliešu fermeris Konors mēro tālo ceļu no Austrālijas līdz Turcijai, lai atrastu savu trīs Gallipoli kaujā kritušo dēlu kapa vietas un pārvestu viņu mirstīgās atliekas uz dzimteni. Šķetinot pagātnes notikumus, Konoram pavīd cerība, ka viens no viņa dēliem varētu būt dzīvs.

Holivudas zvaigznei Raselam Krovam līdz šim gana veiksmīgi ir izdevies izmēģināt spēkus kino producenta un īsmetrāžas filmu režisora amatos, tomēr pilnmetrāžas filmu viņš vēl nebija uzņēmis. Pats Krovs uzskata, ka drāmas «Rīkstnieks» uzņemšana ir ne tikai viens no lielākajiem viņa karjeras, bet arī dzīves riskiem. «Ja «Rīkstniekam» būs ievērojami komerciāli panākumi, tas nozīmē, ka turpmāk varēšu daudz biežāk strādāt Austrālijā. Valstī, kurā vēlos strādāt un kurā varu būt kopā ar saviem dēliem,» atklāj Rasels Krovs.

Austrāliešu aktieris Rasels Krovs slavenību vidū vienmēr ir izcēlies ar izteiktu patriotismu un lepošanos ar savu izcelsmes zemi. Kaut viņš ir saņēmis ASV Kinoakadēmijas labākā aktiera godalgu un virkni Eiropas kino balvu, Rasels Krovs vienmēr ir uzsvēris savu piederību Austrālijai.

Foto: publicitātes

Rasels Krovs ir filmējies teju piecdesmit kino un TV projektos, starp kuriem zināmākie ir tādi darbi kā «Gladiators», «Noass», «Brīnišķais prāts», «Nožēlojamie» un «Tērauda vīrs».

Līdzās Raselam Krovam drāmā «Rīkstnieks» spēlē arī tādas Holivudas zvaigznes kā Olga Kuriļenko un Džejs Kortnijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu