Skolās īstenos pilotprojektu, lai izglītotu par kino

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Nacionālais kino centrs (NKC) kopā ar Valsts izglītības satura centru (VISC) februārī prezentēs izglītības pilotprojektu «Kino skolā», pastāstīja NKC vadītāja Dita Rietuma. «Tā kā sarunās ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) bija redzams, ka atsevišķu mācību priekšmetu neizdosies izveidot, izlēmām, ka vieglākais un loģiskākai solis būtu filmas integrēt jau esošajās programmās,» norādīja NKC vadītāja.

Rietuma uzskata, ka bērniem, kuri arvien vairāk atrodas ekrānu priekšā, ir jāpalīdz, lai viņi varētu saprast filmu saturu.

Projektā plānots izmantot platformu «www.filmas.lv», kurā skolotājiem un skolēniem būtu pieejama 21 filma. Skolotājiem būs izstrādāti mācību stundu plāni, savukārt skolēniem tiks piedāvātas darba lapas. Filmas varēs izmantot dažādās ar kultūru saistītās mācību stundās, pielāgojot mācību materiālus dažādām vecuma grupām.

Rietuma, stājoties amatā pagājušā gada marta beigās, stāstīja, ka cer uz sadarbību ar IZM, lai ieviestu skolās arī audiovizuālo izglītību, jo tieši jaunieši ir tā auditorija, kurus īpaši interesē kino.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu