«Oskaru» ceremonijā lielākos panākumus prognozē «Boyhood» un «Birdman»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvu ceremonijā lielākos panākumus prognozē divām filmām - 12 gadu garumā uzņemtajai kinolentei «Boyhood» («Puikas gadi») un melnajai komēdijai «Birdman» («Putncilvēks»). Kinolente «Birdman» par novecojušu supervaroņu filmu aktieri, kurš cenšas atjaunot karjeru teātrī, saņēmusi virkni kino industrijas godalgu. To vidū ir ASV Kinoaktieru ģildes un Režisoru ģildes balvas.

Savukārt amerikāņu režisora Ričarda Linkleitera drāma «Boyhood» triumfēja «Zelta globusu» un Britu kinoakadēmijas (BAFTA) apbalvošanas ceremonijās.

«Birdman» un režisora Vesa Andersona komēdija «The Grand Budapest Hotel» («Viesnīca «Diženā Budapešta«») saņēma pa deviņām ASV Kinoakadēmijas balvu nominācijām katra. Otrā pasaules kara trilleris «The Imitation Game» («Imitācijas spēle») tika pie astoņām nominācijām, kamēr «Boyhood» saņēma sešas.

Daži eksperti pieļauj, ka «Oskaru» ceremonijas lielākais pārsteigums varētu būt aktiera un režisora Klinta Īstvuda kinolentes «American Sniper» («Amerikāņu snaiperis») uzvara.

"Boyhood"
"Boyhood" Foto: REUTERS/Scanpix

Domas dalās par labākā aktiera balvas ieguvēju. Favorīti ir Edijs Redmeins, kurš kinolentē «The Theory of Everything» («Teorija par visu») spēlē zinātnieku Stīvenu Hokingu, un «Birdman» galvenās lomas tēlotājs Maikls Kītons.

Par ticamāko kandidāti uz labākās aktrises titulu tiek uzskatīta Džuliana Mūra, kura filmā «Still Alice» spēlē universitātes pasniedzēju, kura cieš no Alcheimera slimības.

Prognozēts, ka «Oskaru» kā labākais otrā plāna aktieris saņems aktieris Dž.K.Simonss par pārliecinošo tēlojumu muzikālajā drāmā «Whiplash» («Atsitiens»).

Cīņa par labākā režisora nosaukumu ir sīva, taču priekšplānā izvirzījušies Linkleiters un meksikāņu režisors Alehandro Gonsaless Injaritu, kurš uzņēmis «Birdman». Kino industrijas pārzinātāji pieļauj, ka viens no viņiem varētu tikt apbalvots kā labākais režisors, savukārt otrs saņemt balvu par gada labāko filmu līdzīgi kā pagājušogad, kad par labāko režisoru tika atzīts kosmosa trillera «Gravity» («Gravitāte») veidotājs Alfonso Kuarons, bet apbalvojums kategorijā «Labākā filma» tika vēsturiskajai drāmai «12 Years a Slave» («12 gadi verdzībā»).

«Iespējams, ka Injaritu iegūs balvu par labāko režiju, bet «Boyhood» atzīs par labāko filmu, vai arī otrādi,»

uzskata Kalifornijas universitātes Losandželosā pasniedzējs Vinsents Brūks.

Svētdienas ceremonijā balvas pasniegs tādas kino industrijas zvaigznes kā Bens Afleks, Skārleta Johansone, Nikola Kidmena, Edijs Mērfijs, Līems Nīsons, Gvineta Paltrova un Merila Strīpa.

Apbalvošanas ceremoniju vadīs amerikāņu aktieris Nīls Patriks Heriss.

6124 Kinoakadēmijas locekļi savas balsis nodeva jau otrdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu