«Krēslas» zvaigzne Stjuarte ieguvusi Francijas «Cēzara» balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kristena Stjuarte (Kristen Stewart) ir pirmā amerikāņu aktrise, kura jebkad saņēmusi Francijas prestižo «Cēzara» balvu, vēsta izklaides ziņu portāls WENN. 24 gadus vecā Stjuarte piektdien saņēma labākās otrā plāna aktrises apbalvojumu par lomu filmā «Clouds of Sils Maria» («Zils-Marijas mākoņi»).

Pateicības runā Stjuarte pieminēja aktrisi Žiljetu Binošu, ar kuru kopā spēlēja filmā. «Paldies tev, Žiljet. Domāju, ka šajā zālē sēdošajiem man nav jāstāsta par Žiljetas Binošas talantu. Šajā filmā es tikai atspoguļoju viņu. Paldies jums visiem. Ļoti priecājos, ka varu būt šeit,» viņa teica.

«Cēzara» balvu ceremonijā triumfēja drāma «Timbuktu», kas saņēma septiņas balvas, tai skaitā par gada labāko filmu un režiju.

Lai arī biogrāfiskā filma «Saint Laurent» par modes dizaineri Īvu Senlorānu bija nominēta desmit kategorijās, tā beigu beigās ieguva tikai vienu «Cēzara» balvu par kostīmu dizainu.

Par labāko aktrisi tika atzīta Adele Anele, kura spēlē galveno lomu kinolentē «Les Combattants». Tikmēr vīriešu kategorijā laurus plūca Pjērs Ninē, kurš atveidoja leģendāro dizaineri Senlorānu citā biogrāfiskā kinolentē «Yves Saint Laurent».

Savukārt amerikāņu aktieris Šons Penns tika pie goda «Cēzara» balvas, kas ik gadu tiek pasniegta ārzemju aktieriem par to ieguldījumu kino.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu