Zagrebas festivāla konkursam izvēlētas divas Latvijas filmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Starptautiskā dokumentālā kino festivāla «ZagrebDox» konkursa skatē iekļautas divas Latvijas filmas - Lailas Pakalniņas «Viesnīca un bumba» un Viestura Kairiša «Pelikāns tuksnesī», informē Nacionālajā kino centrā. Pakalniņas dokumentālā filma «Viesnīca un bumba» piedzīvoja pirmizrādi 2014. gada 4. maijā Latvijas filmu maratona laikā. Tā ir nesteidzīgs vērojums Kuldīgā, kur tieši aiz viesnīcas logiem atrodas futbola laukums.

Kairiša filma «Pelikāns tuksnesī» ir glezniecisks, emocionāls un filozofisks stāsts par Latgali - vienlaikus universālu jēdzienu un konkrētu, režisoram personiski svarīgu vietu. Nacionālajā filmu festivālā «Lielais Kristaps» filmas režisors Kairišs un operators Gints Bērziņš par filmu saņēma balvas kā labākie savā profesijā.

Starptautiskais dokumentālo filmu festivāls «ZagrebDox» dibināts 2005. gadā un notiek katru gadu februāra beigās un marta sākumā (šogad līdz 1. martam), fokusējoties uz jaunākajām un radošākajām dokumentālajām filmām «creative documentary» žanrā. Viens no festivāla mērķiem ir veicināt dokumentālā kino attīstību tuvējā reģiona valstīs un koncentrētā veidā labākās filmas demonstrēt citvalstu kinoprofesionāļiem, reģiona valstu filmas tiek vērtētas īpašā konkursa skatē, bet starptautiskajam konkursam tiek atlasītas filmas no visas pasaules - «jaunas, drosmīgas un ārpus meinstrīma».

Kadrs no Viestura Kairiša filmas "Pelikāns tuksnesī"
Kadrs no Viestura Kairiša filmas "Pelikāns tuksnesī" Foto: Ekrānuzņēmums

Filma «Pelikāns tuksnesī» Zagrebā tiek demonstrēta seansos šodien un rīt, 24. februārī, bet režisors Kairišs festivālā ieradies jau uz atklāšanu, kas notika vakar. Pakalniņas filmas «Viesnīca un bumba» seansi paredzēti 25. februārī, 27. februārī un 28. februārī. Pavisam starptautiskā konkursa skatei atlasītas 25 filmas no Lielbritānijas, Somijas, Austrālijas, Krievijas, Francijas, ASV, Kanādas, Polijas un citām valstīm. Latvija ir viena no retajām valstīm, kuru «ZagrebDox» konkursā pārstāv divas filmas. Festivāla noslēguma ceremonija un apbalvošana notiks 28.februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu