Jura Podnieka filma "Vai viegli būt jaunam?"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Projekta "Latviešu filmu programma" ietvaros kino "Rīga" Jaunajā zālē ceturtdien demonstrēja Jura Podnieka leģendāro dokumentālo filmu "Vai viegli būt jaunam?".

Filmas seanss būs veltīts režisora Jura Podnieka piemiņai, jo 5.decembrī viņam paliktu 55.

1986.gada dokumentālā filma "Vai viegli būt jaunam?" savulaik bija liels notikums bijušās PSRS kino dzīvē, gada laikā to noskatījās 28 miljoni skatītāju. Vēlāk filmu demonstrēja vairāk nekā 80 valstīs.

Filmā atklājas tā laika režīmā dzīvojošu jauniešu likteņi, konflikti ar sabiedrību, vecākiem, pedagogu un varas liekulība, bailes par savas dzīves veltīgumu. Filmas varoņi ir jauni cilvēki - amatierkino režisors, kurš filmē filmu par saviem vienaudžiem, vidusskolu absolventi, kuri vēl meklē savu vietu dzīvē, jauna māmiņa, kuru pēc Černobiļas atomkatastrofas uztrauc jaundzimušās meitiņas liktenis, Krišnas kustības aktīvists, puiši, kuri atgriezušies no kara Afganistānā.

Filmas scenārija autori ir Ābrams Kleckins un Jevgeņijs Margoļins, operatori - Kalvis Zalcmanis un Juris Podnieks, mūzikas autors - Mārtiņš Brauns, skaņu režisors - Anrijs Krenbergs, montāža - Antra Cilinska, asistenti - Aleksandrs Demčenko, Ilgvars Silmalis, filmas direktore - Baiba Urbāne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu