Izsludināti divi filmu konkursi ar kopējo finansējumu 820 000 eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Nacionālais kino centrs (NKC) izsludinājis divus jaunus finansējuma konkursus, informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa. Viens no konkursiem atbalsta pilnmetrāžas dokumentālās filmas programmā «Latvijas filmas Latvijas simtgadei», otrs - līdzfinansē ārvalstu filmu veidošanu Latvijā.

Pilnmetrāžas dokumentālo filmu (garumā ne mazāk par 65 minūtēm) projektu attīstīšanai NKC izsludinātajā konkursā būs pieejami 120 000 eiro. Pirmajā kārtā plānots atbalstīt desmit filmu projektu attīstīšanu, vienam konkursā atbalstāmajam projektam tādējādi piešķirot 12 000 eiro. Līdz 2015. gada oktobra beigām, kad notiks nākamā atlases kārta, atbalstītajiem projektiem piešķirtais finansējums ļaus nodrošināt detalizētu sižetu izklāstu vai scenāriju rakstīšanu, izstrādāt vizuālo risinājumu un autoru vēstījumu, kā arī izveidot piecu minūšu filmu demo materiālu. Dokumentālo filmu konkursa projektus NKC pieņems līdz 30. marta plkst.12. Konkursa rezultāti būs zināmi maija sākumā.

Otrs konkurss atbalsta ārvalstu filmu veidošanu Latvijā, lai piesaistītu ārvalstu finansējumu Latvijas filmu nozarei un veicinātu nozares konkurētspēju un profesionālo izaugsmi. Konkursā pieejamais finansējums ir 700 000 eiro. Projektus iesniedz Latvijas producenti, kas sadarbojas ar ārvalsts producentu un īsteno tā attiecīgo projektu Latvijā. Projektu iesniegšanas termiņš ir 23. marts.

Programma «Latvijas filmas Latvijas simtgadei» tika uzsākta 2014. gadā. Tās mērķis ir aktualizēt Latvijas vēstures, valstiskuma un nacionālās identitātes tēmas, stiprinot visplašākajā auditorijā izpratni par nacionālo identitāti un Latvijas valsts attīstību. Tajā vairākās atlases kārtās līdz 2018.gadam iecerēts atbalstīt ne mazāk kā 12 nozīmīgas pilnmetrāžas filmas, tostarp piecas spēlfilmas, vienu animācijas filmu un sešas dokumentālās filmas.

2014. gada rudenī tika rīkota pilnmetrāžas spēlfilmu un pilnmetrāžas animācijas filmu projektu atlase, konkursam tika iesniegts 31 projekts, ekspertu komisija tālākai projektu attīstīšanai izvēlējās 11 spēlfilmu un divu animācijas filmu projektus. Šie projekti saņēma atbalstu scenāriju rakstīšanai, vizuālo risinājumu izstrādei un demo materiālu izveidei, kas jāpabeidz līdz nākamajai atlases kārtai 2015.gada oktobrī.

Filmu projektus vērtē programmas ekspertu komisija, kuras sastāvā ir «Emmy» balvas laureāte, Losandželosā dzīvojošā latviešu izcelsmes komponiste Lolita Ritmanis, mecenāts Boriss Teterevs, literāte Māra Zālīte, kinorežisors Jānis Streičs, režisors Pēteris Krilovs, kino zinātnieks Viktors Freibergs un Latvijas Jaunā teātra institūta direktore Gundega Laiviņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu