Latvijas topošā kopražojuma filma izvēlēta Kannu filmu festivāla «L'Atelier» programmai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas kopražojuma filmas scenārijs ar nosaukumu «Out», kas ir slovāku režisora debijas pilnmetrāžas filmas projekts, ir iekļauts Kannu filmu festivāla «L'Atlier» programmā, informēja «Film Angels Studio» pārstāvis Ivo Ceplevičs.

Filmas scenārija iekļaušana festivālā dos iespēju topošajai filmai piesaistīt starptautisku interesi. Pilnmetrāžas spēlfilma «Out» ir stāsts par slovāku pusmūža vīrieti, kurš dodas uz Latviju strādāt un līdz ar to tiek ierauts dažādu absurdu notikumu virknē. Topošā filma ir Slovākijas, Latvijas, Francijas, Ungārijas un Čehijas kopražojums, un tās filmēšana ir plānota šī gada vasarā un rudenī, filmas galvenā darbība norisinās Slovākijā un Latvijā.

No Latvijas puses filmu līdzproducē «Film Angels Studio» un producents Ceplevičs. Latvijai ir nozīmīga loma šajā projektā, jo stāsta notikumi risinās mūsdienu Liepājā un citās Latvijas pilsētās, kā arī latviešu aktieri atveidos dažādas lomas, kurām aktieru atlase Latvijā vēl turpinās. Filmas režisors Ģērģs Kristofs ir slovāks, kurš ir precējies ar latvieti. Pirms trīs gadiem, dzīvojot Latvijā, viņam radās ideja veidot šo filmu, un kopā ar sievu tika sākta izpēte.

Vēlāk tika pieaicināti scenāristi no Ungārijas, kuri, uzturoties Latvijā, sāka rakstīt scenāriju. Tas tika atzinīgi novērtēts vairākos starptautiskos filmu forumos, kuru sarakstam tagad var pievienot arī Kannu filmu festivāla «L'Atelier» programmu. «L'Atelier» ir Kannu filmu festivāla sadaļa, kas katru gadu atlasa 15 pilnmetrāžas spēlfilmu projektus no visas pasaules, lai veicinātu jaunu un radošu filmu veidošanu. Šajā programmā var piedalīties tikai projekti, kurus īpaši uzaicina «Cinefondation» direktors, kurš pats personīgi visa gada garumā atlasa kandidātus. Šī atlase ir ekskluzīva, un tai nav iespējams pieteikties kā, piemēram, publiskam konkursam. Programmā tiek pieņemti projekti, kuru finansējums ir apstiprināts vai atrodas noslēguma stadijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu