Sākusies filmu pieteikšana festivālam «2Annas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākusies filmu pieteikšana festivālam «2Annas», informēja festivāla pārstāve Inita Jansone. Līdz 31. maijam filmas iespējams iesniegt starptautiskajai un Baltijas konkursa īsfilmu programmai (līdz 30 minūtēm), kā arī starptautiskajai vidēja garuma filmu konkursa programmai (30-60 minūtes).

Rīgas starptautiskais filmu festivāls «2Annas» šogad noritēs no 21. septembra līdz 26. septembrim, svinot savu 20. dzimšanas dienu. Kā pastāstīja Jansone, pastāvēšanas laikā festivāla «2Annas» veidotāji vienmēr centušies skatītājiem sniegt nebijušu kino pieredzi gan satura, gan formas ziņā, rīkojot kinoseansus tādās neierastās vietās kā botāniskais dārzs vai peldbaseins, kā arī uzsverot kino eksperimentālo dabu un veicinot jaunus meklējumus. Arī festivāla programmā netrūkst eksperimentāla un inovatīva gara, tāpēc šogad «2Annas» rīko arī atsevišķu konkursu vidēja garuma filmām, kuras liela daļa festivālu noraida, jo tās garuma ziņā nekvalificējas ne īsfilmu, ne pilnmetrāžas konkursiem.

2014. gadā festivālam tika pieteiktas gandrīz 1500 īsfilmas no visas pasaules, tostarp bija pārstāvētas tādas kino lielvalstis kā ASV, Lielbritānija, Francija un Vācija, kā arī eksotiskākas valstis - Apvienotie Arābu Emirāti, Nepāla, Filipīnas, Šrilanka un citas. Jansone norādīja, ka šogad festivāls cer saņemt tikpat daudzveidīgus pieteikumus, lai skatītājiem varētu sniegt pēc iespējas krāsaināku un unikālāku filmu izlasi, ko papildinās arī vairākas oriģinālas ārpuskonkursa programmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu