Turpmāk «Oskaram» par labāko filmu varētu nominēt tikai 5 filmas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV Kinoakadēmija apsver samazināt nomināciju skaitu kategorijā «Labākā filma» no desmit uz piecām, atklājis anonīms informācijas avots organizācijā. 2009. gadā Kinoakadēmija pagarināja nomināciju sarakstu līdz desmit. Turpmākajos gados par nozīmīgāko «Oskara» balvu cīnījušās no piecām līdz desmit filmām, kas izlaistas iepriekšējā gada laikā.

Lēmums tika pieņemts pēc 2008. gada ceremonijas, kad balvu kategorijā «Labākā filma» ieguva kinolente «Slumdog Millionaire» («Graustu miljonārs»). Par godalgu cīnījās vēl četri darbi - «The Reader» («Priekšlasītājs»), «Milk» («Milks»), «Frost/Nixon» («Frosts pret Niksonu») un «The Curious Case of Benjamin Button» («Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu»).

Daudzus skatītājus saniknoja tas, ka nomināciju sarakstā nebija iekļuvusi filma «The Dark Knight» («Tumšais bruņinieks»).

Taču Kinoakadēmija secinājusi, ka nomināciju skaita palielināšana esot novedusi pie tā, ka ne visas izvēlētās filmas ir pietiekami kvalitatīvas. Tomēr tas arī nozīmē, ka nominācijas ir iespēja iegūt mazbudžeta un neatkarīgajām kinofilmām, piemēram, «Whiplash» («Atsitiens») un «Beasts of the Southern Wild».

«Kā jau katru gadu, Kinoakadēmija tuvākajos mēnešos satiksies un izvērtēs ne tikai ceremonijas pārraidi televīzijā, bet arī visu kino balvu pasniegšanas sezonu,» sacīja informācijas avots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu