Indijā aizliedz «Greja piecdesmit nokrāsu» izrādīšanu kinoteātros

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Indijas cenzoru padome ceturtdien paziņoja par aizliegumu izrādīt filmu «Fifty Shades of Grey» («Greja piecdesmit nokrāsas») kinoteātros, par spīti tam, ka Indijai bija sagatavota mazāk atklāta erotiskās kinolentes versija.

Kino sertificēšanas centrālās padomes vadītājs Šravans Kumars norādīja, ka filmas pieteikums esot noraidīts, taču to varot iesniegt atkārtoti.

«Tas netika pieņemts, taču tas nav nekas neparasts, jo daudzas filmas pirmajā kārtā nesaņem apstiprinājumu. Pastāv iespēja to iesniegt otrreizējai izvērtēšanai,» viņš norādīja vietējai ziņu aģentūrai PTI. «Kinolentes tēma ir tāda, ka pēc pirmās noskatīšanās nevarēja atļaut tās demonstrēšanu. Nākamajā kārtā komisija izskatīs filmu plašākā sastāvā.»

Vārdā nenosaukts informācijas avots kinostudijā «Universal Pictures» atklājis, ka Indijas cenzori noraidījuši filmas pieteikumu ar četrām balsīm pret vienu.

Viņš sacīja, ka izvērtēšanai Indijā tika iesniegta filmas versija, no kuras izņemtas vairākas rupjības un kailskati.

«Mūsu nākamais solis būs pieteikuma iesniegšana otrreizējai izskatīšanai. Šāda kavēšanās mazina ieņēmumus un pamudina uz pirātismu,» uzsver informācijas avots.

Par spīti negatīvajām kritiķu atsauksmēm, filma kļuvusi par kases grāvēju. Februārī sākās tās izrādīšana ASV un citviet pasaulē, taču kinolente tikusi aizliegta dažās valstīs, tostarp Malaizijā.

Indijas filmu cenzori daudzkārt aizlieguši filmas vai arī izņēmuši no tām atsevišķas ainas, ko uzskatījuši par pārlieku seksuāli atklātām vai reliģiskas jūtas aizvainojošām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu