Harisons Fords ievainots lidmašīnas avārijā pie Losandželosas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Holivudas aktieris Harisons Fords ceturtdien tika ievainots, kad viņa vadītai vieglajai lidmašīnai sabojājās motors un viņš veica avārijas nolaišanos golfa laukumā pie Losandželosas, paziņoja amatpersonas. 72 gadus vecais aktieris guva daudzas brūces galvā un asiņoja pēc divvietīgās lidmašīnas avārijas, vēstīja slavenību ziņu vietne TMZ.

«[Esam] slimnīcā. Ar tēti viss kārtībā. Cietis, bet viss kārtībā! [..] Viņš ir neiedomājami stiprs vīrs,» savā tvītā pavēstīja aktiera dēls Bens.

«Viņš tika apdauzīts un atrodas slimnīcā, kur saņem medicīnisko aprūpi. Gūtie ievainojumi neapdraud dzīvību un ir gaidāms, ka viņš pilnībā atveseļosies,» paziņoja aktiera reklāmaģente Ina Trecjoka.

1942.gadā būvētā lidmašīna «Ryan Aeronautical ST3KR» dzeltenā un sudraba krāsā tikko bija izlidojusi no Santamonikas lidostas, kad Fords tās dispečeriem ziņoja par «dzinēja sabojāšanos» un lūdza atļauju «nekavējoties atgriezties» lidostā.

Lidmašīna skāra koku galotnes dažu metru attālumā no mājām, un tā nogāzās Losandželosas piepilsētā Venisā dažus simtus metru no lidostas, kurā Fords mēģināja atgriezties.

«Esmu pārliecināts, ka pilots bija priecīgs par to, ka tur bija golfa laukums,» paziņoja ASV Nacionālās transporta drošības pārvaldes (NTSB) pārstāvis Patriks Džounss.

Cilvēki golfa laukumā palīdzēja Fordam izkāpt no lidmašīnas.

Fords vadīja vienu no vairākiem simtiem modeļa «Ryan PT-22» lidmašīnu, kuras tika uzbūvētas Otrā pasaules kara laikā ASV armijas pilotu apmācībai.

Šo lidmašīnu ar 160 zirgspēku dzinēju 1992.gadā iegādājās kāds dizaina inženieris Ilinoisas štatā. Pašlaik tā pieder kādai kompānijai Delavēras štatā.

Fords sāka mācīties par pilotu, studējot koledžā, pārtrauca to naudas trūkuma dēļ, bet atsāka pēc tam, kad bija kļuvis par filmu zvaigzni. Viņam ir piederējušas vairākas lidmašīnas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu