«Robots vārdā Čapijs» klusajā nedēļā numur 1

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ziemeļamerikas kinoteātrus klusajā marta pirmajā nedēļā iekarojis režisora Nīla Blomkempa («9 rajons», «Elizeja») darbs «Robots vārdā Čapijs» («Chappie»), kurā galvenās lomas atveido Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) muzikālais lepnums - grupa «Die Antwoord».

Filma nedēļas griezumā iekasējusi 13,1 miljonu dolāru.

Jebkurš bērns ienāk pasaulē pilns potenciāla, un tāds ir arī Čapijs - apdāvināts, īpašs, īsts brīnums. Kā jebkuru citu bērnu, arī Čapiju ietekmē viņam apkārt esošā vide - gan labā, gan sliktā. Taču ir kas tāds, kas atšķir Čapiju no citiem, - viņš ir robots. Viņš ir pirmais robots, kurš spēj domāt un just kā cilvēks. Viņa dzīve un stāsts uz visiem laikiem izmainīs to, kā cilvēki uztver robotus un ko par tiem domā…

Nolēmis pierādīt, ka nav vienas filmas brīnums, režisors savā jaunākajā projektā pulcējis burtiski sapņu komandu - Čapija lomā «redzams» režisora talismans Šarlto Koplejs («District 9», «Elysium», «The A-Team»), kuram kompānijā Devs Patels («Slumdog Millionaire»), grupas «Die Antwoord» dalībnieki reperis Nindža (Ninja) un dziedošā hiphopa dūda Jolandi (Yo-Landi Vi$$er), kā arī smagsvari Sigurnija Vīvere («Alien») un Hjū Džekmens («The Wolverine»), kuri paceļ šo «Short Circuit», «Wall-E» un «Robocop» miksli pilnīgā stratosfērā.

Pagājušās nedēļas līderis - pikants dēku un liegu kriminālu intrigu piepildīts stāstiņš «Fokuss» («Focus») par diviem blēžiem, kurus atveido divkārtējais «Oskara» nominants Vils Smits («Tiesības uz laimi», «Ali») un seksīgā austrāliete Margo Robija («Volstrītas vilks»), noslīdējis uz 2. vietu. «Fokusa» režisori un scenārija autori ir radošais tandēms Glens Fikara un Džons Rakva («Trakā, dullā mīlestība»).

Anotācija: Cilvēka prāts ir lēns, tas nespēj fokusēties uz vairākām lietām vienlaikus. Atliek vien novērst upura uzmanību un tad veikli viņu aptīrīt... Šo ļaužu vājību savā labā izmanto rūdītais mahinators Nikijs (Vils Smits), kurš krāpnieka aroda smalkumus māca arī savai draudzenei Džesai (Margo Robija). Tomēr, kad viņu romantiskās attiecības kļūst pārāk ciešas, Niks Džesu pēkšņi pamet. Pēc trīs gadiem bijusī mīļākā - tagad satriecoša «liktenīgā sieviete» - uzrodas Buenosairesā, kur Nikijs izplānojis kārtējo afēru. Shēma ir bīstama, likmes - augstas, bet Džesas parādīšanās izjauc visus plānus un izsit slīpēto blēdi no sliedēm.

Trijnieku noslēdz britu komēdija «The Second Best Exotic Marigold Hotel».

Piedzīvojumu filma «Kingsman: Slepenais dienests» («Kingsman: The Secret Service») numur 4, bet top5 noslēdz animācijas seriāla pilnmetrāžas filma «Sūklis Bobs Kvadrātbiksis» (SpongeBob SquarePants)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu