Martinsons uzņem jaunu pilnmetrāžas filmu «Maģiskais kimono»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Režisors Māris Martinsons uzņem jaunu pilnmetrāžas filmu «Maģiskais kimono», pavēstīja projekta pārstāvis Edgars Gernters. Turpinot filmās «Amaya» un «Oki-okeāna vidū» sākto stāstu par tilta būvēšanu starp Rietumiem un Austrumiem, arī šajā filmā režisors stāsta par atšķirīgām kultūrām - Latviju un Japānu.

Filmas pirmās ainas jau uzņemtas Rīgas sadraudzības pilsētā Kobē, Japānā. Šonedēļ filmēšana sākta Rīgā un turpināsies augustā un septembrī. Filmēšanas noslēgumā rīdziniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāts krāšņs kimono šovs.

Topošā filma ir emocionāls stāsts par divu tuvu cilvēku pēdējo ceļojumu. Ļaudis visā pasaulē savā iedomātajā vai arī reāli esošā aizņemtībā bieži vien tikai tad, kad zaudē līdzcilvēku vai dzīvesbiedru, apjauš, ka ar aizgājušo cilvēku ir palicis daudz kas neizrunāts, neizjusts, iecerēts, taču atstāts zem putekļu kārtām. Nereti tādos gadījumos tiek uzdots jautājums – kā būtu, ja man tiktu dota vēl viena iespēja? Šāda iespēja tiek dota japāņu pusmūža sievietei Keiko (Kaori Momoi), kura dodas uz Rīgu, lai piedalītos kimono šovā un dažādu notikumu dēļ viņai rodas iespēja atvērt restorānu.

Ar japānietes acīm skatītājs iepazīst Rīgu un šeit dzīvojošos cilvēkus – vienkāršos, sirsnīgos lauku labumu pārdevējus Centrāltirgū, viesmīlīgos, mazliet iztapīgos viesnīcas darbiniekus, radošās jomas pārstāvjus, kā arī latviskās tautas vērtības, kultūrmantojumu un virtuvi. Īpaša uzmanība konsultanta Mārtiņa Sirmā vadībā filmā tiks pievērsta ēdiena kultūrai, atklājot gan Latvijas, gan Japānas virtuves krāšņo daudzveidību. Filmā tiek šķetināts smeldzīgs un aizkustinošs stāsts par Keiko attiecībām ar zudušo vīru.

Filmas radošo komandu veido aktieri un kino uzņemšanas speciālisti no Latvijas, Igaunijas un Japānas. Filmas «Maģiskais kimono» tapšanu atbalsta Nacionālais kino centrs, Borisa un Ināras Teterevu fonds, Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, «Live Riga».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu