Filma «Modris» nominēta Grieķijas Hellēņu filmu akadēmijas balvai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jura Kursieša debijas filma «Modris» nominēta Grieķijas Hellēņu filmu akadēmijas balvai (Hellenic Film Academy award), saņemot nominācijas kategorijās «Labākā debija» un «Labākā montāža», pavēstīja filmas publiciste Zane Peneze. Katrā kategorijā par labākās filmas titulu cīnās trīs filmas.

Balvas pasniegšanas ceremonija norisināsies 30. martā.

Hellēņu filmu akadēmijas balva ir Grieķijas galvenā nacionālā kino balva, un ir neparasti, ka tai nominēts minorās kopprodukcijas darbs. Filma «Modris» ir Latvijas, Grieķijas un Vācijas kopražojums.

«Tas ir mūsu aktīvās starptautiskās kopproducēšanas rezultāts. Tā ir arī kā zīme, kas pierāda kosmopolītiskas kultūras veidošanos Eiropā. Ceru, ka tas turpināsies Grieķijā un tiks vēl spēcīgāk attīstīts Latvijā,» uzsvērusi filmas grieķu producente Vikija Miha.

Balvai nominētais filmas montāžas režisors Jorgs Mavrosapidis ir pieredzes bagāts un grieķu kino industrijā zināms profesionālis.

Filma «Modris» ir patiesos notikumos iedvesmots stāsts par pusaudzi, kura samilzušais konflikts ar māti noved līdz tiesu darbiem. Pēc tam Modris nolemj atrast tēvu, kuru nekad dzīvē nav saticis. Galvenās lomas filmā tēlo Kristers Pikša un Rēzija Kalniņa.

Nacionālajā filmu festivālā «Lielais Kristaps» filma bija izvirzīta balvai septiņās nominācijās. Kalniņa festivālā saņēma balvu kā labākā otrā plāna aktrise, bet filma «Modris» tika atzīta par gada labāko debijas filmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu