Fantastikas sāgas «Citādie» turpinājums sāk ar 54 miljoniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ziemeļamerikas kinoteātros veiksmīgs starts padevies fanu augstu novērtētajai spraigās fantastikas sāgas «Citādie» otrajai daļai «Dumpinieki» («Insurgent»), ziņo ārvalstu prese. Filmā atkal ir iespēja ieraudzīt Holivudas zvaigznes Keitu Vinsletu un Teo Džeimsu.

Nedēļas griezumā filma iekasējusi 54 miljonus dolāru.

Fantastikas trilleris «Dumpinieki» ir spriedzes pilns stāsts par futūristisko Čikāgu, kura ir sagrauta drupās un starp kuras stingri nodalītajām kopienām aug spriedze un briest karš. Šajā agresīvajā un šausmu pilnajā pasaulē bēguļo Trisa ar Tobiasu, meklējot savu piederību un kopienu nežēlīgo rīcību motīvus. Līdz šim nofilmētās zinātniskās fantastikas sāgas «Citādie» daļas ir uzņemtas pēc amerikāņu rakstnieces Veronikas Rotas globālā dižpārdokļa grāmatu triloģijas «Citādie» motīviem. Tas ir ne tikai utopisks stāsts par tālu nākotni, bet vienlaikus arī savdabīga meditācija par mūsu atbildību un izvēlēm, kuras jāizdara katru dienu.

Šis simboliskais stāsts par pieaugšanu un nobriešanu, kas ir ietērpts fantastikā vidē un aizraujošā sižetā, ir guvis miljoniem lasītāju un arī kino skatītāju un kritiķu atzinību.

Filmas «Dumpinieki» režisors ir Roberts Šventke, kurš pirms pāris gadiem pasauli saviļņoja ar aizkustinošu fantastikas drāmu «Laika ceļotāja sieva» («The Time Traveler`s Wife»). Savukārt galvenajā - Trisas - lomā uz ekrāniem atgriežas kino pasaules uzlecošā zvaigzne Šeilīna Vudlija.

Līdz ar to pagājušās nedēļas līdere - kinostudijas «Disney» filma «Cinderella» («Pelnrušķīte»), kurā galveno lomu tēlo aktrise Lilija Džeimsa (vislabāk pazīstama ar lomu televīzijas seriālā «Downton Abbey» («Dauntonas abatija»)), noslīdējusi uz 2. vietu (34 miljoni).

Foto: publicitātes

Trijnieku jau ar krietni vien pieticīgāku rezultātu noslēdz trilleris «Nakts skrējiens» («Run All Night»). Nervus kutinošajā drāmā galveno varoni tēlo spožais īru aktieris Liams Nīsons. Šoreiz iekasēti 5,1 miljoni.

Filma ir stāsts par ietekmīgu Bruklinas noziedznieku pasaules elementu, rūdītu algoto slepkavu Džimiju Konlonu, kuru vajā gan pagātnes grēki, gan policijas izmeklētājs. Kad Džimija pieaugušais dēls Maiks kļūst par viņa labākā drauga, mafijas krusttēva Šavna mērķi, aukstasinīgais noziedznieks izlemj nostāties pret kriminālo pasauli. Taču Džimijam ir tikai viena nakts, lai izpirktu pagātnes grēkus un izglābtu dēlu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu