Kinoteātrī «K.Suns» Frankofono āfrikāņu filmu festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kinoteātrī «K.Suns» no 27. marta līdz 29. martam norisināsies Frankofono āfrikāņu filmu festivāls, piedāvājot bez maksas noskatīties Burkinafaso, Kongo, Kotdivuārā, Mali, Nigērā, Senegālā un Togo tapušus darbus. Kā informēja kinoteātrī, Frankofono āfrikāņu filmu festivāls tiks atklāts 27. martā plkst.18 ar filmas «Rumbas ceļš» seansu.

«Rumbas ceļš» izvedīs caur Āfrikas piekrastēm, Kongo upes baseinu, Kubu, Ekvadoru un Kotdivuāru. Ceļojumā pavadīs pazīstamas mūzikas skaņas, kurās saplūst āfrikāņu mūzikas māksla un Kongo upes baseina muzikālie ritmi, kuru dzīlēs dzimusi to forma un dvēsele. Pēc filmas paredzēta tikšanās ar režisoru Dāvidu Pjēru Filu.

Sestdien, 28. martā, plkst.17 būs skatāma Senegālas režisora Džibrila Diopa Mambeti filma «Mazā saules pārdevēja». «Jau kopš seniem laikiem avīžu pārdošana Dakāras ielās ir zēnu monopols. Kādu dienu divpadsmit gadus vecā Sili, kas pārvietojas ar kruķiem un ubago, lai izdzīvotu un palīdzētu savai neredzīgajai vecmāmiņai, nolemj tirgot laikrakstus tāpat kā zēni. Mazā avīžu pārdevēju pasaule ir nežēlīga, un Sili tajā sastapsies ar sāpēm, bet vienlaikus iepazīs arī mazo ļaužu draudzību,» vēsta filmas anotācija.

Plkst.18 Togo režisore Adžikē Assuma piedāvās filmu «Sossolo», kas vēstīs par jauniešiem, kas pēc desmit Nigērijā pavadītiem smaga darba gadiem atgriežas savā zemē. Viņi ceļo ar darbā nopelnīto velosipēdu. Ceļā viņus gaida nepatikšanas un risks papildu tam, ko viņi ir sastapuši, strādājot Nigērijā.

Plkst.19 apmeklētājiem tiks piedāvāts Burkinafaso režisora Rasa Ganemtorē filmas «Safi, mazā māmiņa» seanss. Filmas galvenā varone - astoņus gadus vecā Safi - dzīvo kādā ciematā Burkinafaso. Meitenes māte laižot pasaulē viņas brāli, dzemdībās nomirst, un Safi ar zīdainīti aizbēg uz pilsētu, jo pēc vietējās paražas, lai novērstu nelaimi, mazulim ir jāmirst.

Svētdien, 29.martā, plkst.15 būs skatāms īsfilmu seanss, kurā iekļauta Senegālas režisores Daianas Gē filma «Deveneti», mali režisora Kadiatu Konatē veidotā leļļu filma «Briesmīgais bērns», Senegālas režisora Mansūra Soras Vades darbs «Ēzeliene Fari» un Nigēras režisora Mustafas Alasāna veidotais «Karaļa Kodas gredzens».

Plkst.17 būs skatāma filma «Lelē, ģimenes vecākā», ko veidojušas Nigēras režisores Annika Legalla un Abdua Kanta. «Maza ganīte gana savu ganāmpulku Sāhelas plašumos. Meitene ir klejojošās Boraro cilts peulu virsaišu pēctece, viņas cilts joprojām pārvietojas uz vasaras ganībām Nigēras pašos dienvidos. Caur meitenes smiekliem, asarām, cerībām un raizēm mēs atklāsim, kā tiek audzināti šīs tautas bērni. Viņa mums parādīs, kā iepretī skarbajiem dabas apstākļiem ikvienam bērnam jau no agrīna vecuma ir jāapgūst pulaku likumi, visu peulu ganu goda kodekss,» vēsta anotācija.

Frankofono āfrikāņu filmu festivāls noslēgsies ar Kotdivuāras režisoru Klemāna Ubrerī un Margeritas Abuē veidoto filmu «Aja no Jopugonas», kas kinoteātrī tiks demonstrēta plkst.18. Filmas darbība risinās Kotdivuārā 70.gadu beigās. Jopugonā, Abidžanas vienkāršo ļaužu kvartālā dzīvo 19 gadus vecā Aja - nopietna, jauna meitene, kura dod priekšroku mācībām, nevis laika pavadīšanai kopā ar draudzenēm. Aja dala savu laiku starp skolu, ģimeni un divām labākajām draudzenēm: Adžuu un Bintu, kas savukārt domā tikai par ballītēm. Situācija kļūst sarežģīta, kad Adžua paliek stāvoklī.

Āfrikāņu filmu festivālā ieeja būs ar ieejas kartēm, ko bez maksas iespējams saņemt kinoteātra kasē.

Filmas tiks rādītas oriģinālvalodā ar franču subtitriem un sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu