Hjū Džekmens – cilvēks, kurš nenēsā zeķes (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Joprojām kinoteātros skatāma Vudija Allena filma "Sensācija" ar Skārletu Johansoni un Hjū Džekmenu galvenajās lomās. Un, piektdien "Forum Cinema" bija pirmizrāde kinolentei "Ilūzija", kurā atkal galveno varoni atveido austrālietis Hjū Džekmens. Kinoafiša

Māte pamet daudzbērnu ģimeni

1968. gada 12. oktobrī Sidnejā Džekmenu ģimenē piedzima piektais bērns, kam deva vārdu Hjū Maikls. Viņa vecāki ir angļi, kas Austrāliju par mājvietu bija izvēlējušies 20. gadsimta 30. gados. Puisēnam nebija lemts ilgi baudīt "mammas mīlulīša" statusu — Hjū bija astoņi gadi, Džekmenu ģimenes pavarda sargātāja Greisa pameta vīru Krisu ar pieciem bērniem un aizbrauca uz savu etnisko dzimteni Lielbritāniju. Aizbrauca uz neatgriešanos. Hjū tēvs drīz vien apprecējās otrreiz. Kad Hjū bija 11 gadi, ģimenē piedzima sestais bērns — meitenīte.

Hjū Džekmena visspilgtākās bērnības atmiņas saistītas ar basketbolu, jo viņš bija skolas komandas kapteinis, un pārgājieniem pa visu plašo Austrāliju, ko kuplā Džekmenu saime veica kopā. "Mans tēvs uzauga Lielās ekonomiskās krīzes laikā un bija pieradis taupīt katru centu. Viņš uzskatīja, ka pārgājieni ir vislētākais atpūtas un brīvā laika pavadīšanas veids. Dienā mēs gājām, bet vakaros uzcēlām teltis, iekūrām ugunskuru. Bija tik daudz jauku piedzīvojumu. Un tagad es eju pārgājienos ar savu ģimeni, kaut arī neizjūtu naudas trūkumu. Visbiežāk pa Jaunzēlandi. Mana sieva ir sajūsmā par šādu atpūtu," stāsta aktieris.

Mācību dēļ atsakās no lomas

Basketbolā Hjū bija labi panākumi, tomēr sports nebija viņa dzīves aicinājums. Daudz vairāk Hjū interesēja radio žurnālistika, un pēc skolas beigšanas viņš devās mācīties uz Austrālijas Tehnisko universitāti. Mācību laikā Hjū uzradās jauna aizraušanās — teātris —, un pēc universitātes absolvēšanas viņš iestājās Teātra centra kursos, ko pēc gada bez grūtībām pabeidza. Pēc tam Džekmenu uzņēma Rietumaustrālijas Mākslas akadēmijā.

Reiz jauno studentu uzaicināja atveidot kādu no lomām populārajā televīzijas seriālā "Kaimiņi", taču Hjū atteicās, jo nevēlējās kavēt mācības. Diezgan īpatnēja topošā aktiera rīcība, ņemot vērā, ka vairākums iesācēju pat par visnenozīmīgāko lomu atdotu visu. Turklāt visiem ir labi zināms, ka mācīties nekad nav par vēlu. Džekmens savu neparasto rīcību izskaidro gaužām vienkārši. Neilgi, pirms Hjū nolēma mācīties Mākslas akadēmijā, nomira viņa vecmāmiņa, kas nākamajam aktierim atstāja mantojumā 3500 dolāru — tieši tik, cik bija nepieciešams, lai samaksātu par skolu. Džekmens to uztvēra kā zīmi no debesīm un, kā izrādās, nebija kļūdījies. Divus gadus pēc akadēmijas beigšanas jaunajam aktierim piedāvāja lomu televīzijas seriālā "Korelli", kurā viņš atveidoja niknu, bet seksīgu cietumnieku, kurš iemīlējies savā advokātē, kuru atveidoja Debora Lī Fārnesa. Jaunie aktieri ļoti iejutās lomā un cieši sadraudzējās, bet pēc nepilna gada nosvinēja kāzas un dzīvo kopā joprojām.

Apčurājās uz teātra skatuves

Cietumnieka loma seriālā "Korelli" Džekmenam atnesa popularitāti un jaunus darba piedāvājumus. Tiesa gan, filmas, kurās piedalījās jaunais aktieris, pārsvarā bija Austrālijas neatkarīgo kino kompāniju ražojumi.

Austrālijā Hjū Džekmens labāk pazīstams kā teātra aktieris. Viņa darbavieta bija Nacionālais Karaliskais teātris, kura vadītājs un režisors ir Trevors Nanna, par kuru Džekmens reiz izteicās šādi: "Ja viņš man lūgs atveidot Pelnrušķīti, es to izdarīšu!" Hjū ir brīnišķīgs dejotājs un dziedātājs, viņš ir piedalījies tādos mūziklos kā "Oklahoma", "Sanseta bulvāris" un "Skaistule un Briesmonis", par kuras pirmizrādi Džekmenam ir visai nepatīkamas atmiņas. "Pirmizrādes rītā man briesmīgi sāpēja galva un kāds paziņa ieteica, lai izdzeru tā pavairāk tīra ūdens, un es izdzēru... trīs litrus. Izgāju uz skatuves, dziedu un jūtu, ka manī kaut kas plunkšķ. Sapratu, kas tas ir ūdens, ko izdzēru. Man ļoti sagribējās čurāt, cietos, cik spēka, būtu sakodis zobus, bet bija jādzied. Tad sapratu, ka nespēju vairs izturēt un apčurājos. Tādu kaunu vēl nebiju piedzīvojis. Man kājās bija apspīlētas sarkanas bikses, un es sāku pa skatuvi virpuļot kā vilciņš, mēģinādams saprast, vai pleķis kļūst lielāks. Aizkulisēs visi smējās kā kutināti. Tad es neizturēju un arī sāku smieties. Pēkšņi mani aiz rokas satvēra Skaistule un jautāja: "Gaston, vai tu mani precēsi?" Atbildēju: "Paklau, es pie tevis rīt atnākšu." Tad pagriezos un aizgāju mainīt bikses," — tā par savu traģikomisko atgadījumu stāsta aktieris.

Neraugoties uz šādu izgāšanos, Hjū Džekmens 1998. gadā par lomu mūziklā "Sanseta Bulvāris" tika atzīts kā labākais dziedošais aktieris. Savukārt 1999. gadā austrālieši Džekmenu nominēja par "gada cilvēku", savukārt Austrālijas Kinomākslas akadēmija vairākkārt ir izvirzījusi viņu gada labākā aktiera titulam.

2000. gadā uz ekrāniem iznāca fantastikas žanra filma "Cilvēki X", kurā galveno lomu — mutantu cilvēku āmriju — atveidoja Hjū Džekmens. Šī filma aktierim atnesa pasaules slavu, un pēc pirmizrādes Amerikas Savienotajās Valstīs Holivudas kinostudiju pārstāvji stāvēja garā rindā, lai piekļūtu lieliskajam āmrijas lomas atveidotājam un pierunātu jaunai lomai. Līdz Hjū Džekmens izvēlējās darbu pie filmām "Flirts ar zvēru" un "Operācija "Zobenzivs"", savukārt 2001. gadā aktieris kopā ar Megu Raienu filmējās romantiskā komēdijā "Keita un Leopolds", kas saņēma prestižo "Zelta globusu".

Pārgulējis ar 750 sievietēm

Nu jau vairāk nekā 10 gadus Hjū Džekmens ir precējies ar aktrisi un producenti Deboru Lī Farnesu, un viņi ir vispopulārākais Austrālijas zvaigžņu pāris, taču līdz kāzām aktieris draudzenes mainīja kā zeķes. "Kas var būt brīnišķīgāk, kā aizvērt no iekšpuses kādas sievietes guļamistabas durvis! Es īsti nezinu, ar cik sievietēm esmu pārgulējis, bet aptuvenais skaits varētu būt 750," kādā intervijā lielījās aktieris. Baumo, ka filmas "Keita un Leopolds" uzņemšanas laikā Džekmenam bijušas intīmas attiecības ar aktrisi Megu Raienu, taču Hjū kategoriski noliedz to un nemitīgi kā uzvelkamā rotaļlieta apgalvo, ka mīl vienīgi sievu.

Vairākus gadus Džekmenu laulātais pāris centās tikt pie bērniņa, taču viss velti, nelīdzēja pat daudzie mākslīgās apaugļošanas mēģinājumi. 2000. gada maijā viņi adoptēja puisīti Oskaru Maksimiliānu, bet 2005. gada jūlijā — meitenīti, kuru nosauca par Āvu Elioti. Protams, austrāliešu aktieru ģimene nav atmetusi cerības, ka reiz pasaulē nāks arī pašu mazulis.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu