Fantāzijas seriāla «Troņu spēles» septiņas labākās ainas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Gaidot fantāzijas seriāla «Troņu spēle» 5. sezonas pirmizrādi 13.aprīlī, ir vērts atcerēties iepriekšējo sezonu spilgtākos un iespaidīgākos brīžus.

 
Foto: publicitātes

1.sezonas 9.sērija - Nedu Starku soda ar nāvi

Sapinoties intrigās un aizsargājot meitu Araiju, Neds Starks atzīstas nodevībā, kaut arī nav vainīgs. «Tik ilgi, kamēr es būšu karalis, nodevība nepaliks nesodīta… Atnesiet man viņa galvu,» atbildot uz Neda Starka nepatieso atzīšanos, saka karalis Džefrijs Baretons. Neda sodīšana būtiski mainīja visus Vesterosā valdošos noteikumus, proti, nav svarīgi, cik tu esi ietekmīgs, «Troņu spēlē» neviens nevar justies droši. Tā dēļ Starku ģimenes bērni tika izkaisīti visās karaļvalsts malās, Robam Starkam pavērās iespēja pasludināt sevi par Ziemeļu karali un, iespējams, tas noveda līdz Asiņainajām kāzām, raksta žurnāls «Esquire».

 
Foto: publicitātes

4.sezonas 1.sērija - Araija Starka atgūst zobenu

Sandors Klegans un Araija Starka pa ceļam pie meitenes tantes Lisas Arijas apmetas iebraucamā vietā. Te viņi satiek Lanisteru karavīrus, kuri mēģina savervēt Sandoru. Viņiem šķiet, ka tas ir izdevies. «Es saprotu: ja pār tavām lūpām nāk kāds vārds, man nāksies apēst ikvienu nolāpīto cāli šajā telpā,» tā Klegans, kurš jau sen vairs nav uzticīgs karalim. Araijas naivā doma, ka Klegans viņu aizsargās, beidzas ar īstu slaktiņu, kurā piedalās viņi abi. Tiesa, meitene atgūst savu zobenu Adatu.

 
Foto: publicitātes

2.sezonas 6.sērija - Teons Greidžojs nogalina Rodriku Kaselu

Teons Greidžojs nodod Starkus un uzbrūk Vinterfallas pilij, cenšas apliecināt savu varu un nogalina savu audzinātāju seru Rodriku Kaselu. Tā ir bezgala baisa aina, kur fonā vaimanā Brens Starks, līst lietus un tiek cirstas galvas, raksta žurnāls «Esquire». «Dievs tev palīdzēja, Teon Greidžoj, taču tagad tu patiešām esi zaudējis,» - šie Rodrika pirms nāves izteiktie vārdi ir perfekti. It īpaši, ja Teons ir nemākulis un pat nespēj pienācīgi nocirst sava labdara galvu.

 
Foto: publicitātes

4.sezonas 7.sērija - princis Oberīns apņemas tiesā aizstāvēt Tīrionu

Princis Oberīns Martels negaidīti cietumā apmeklē sodīto Tīrionu. Viņš stāsta, ka bērnībā ciemojies pie Lanisteriem un noskatījies, kā Serseja ļaunprātīgi izmanto mazo brālīti Tīrionu. Taču šis naids nobāl salīdzinājumā ar Oberīna mīlestību pret mirušo māsu Eliju. Princis paziņo, ka būs Tīriona aizstāvis tiesā, un sola atriebt Elijas nāvi, nogalinot Gregoru Kleganu.

 
Foto: publicitātes

4.sezonas 10.sērija - Sandors Klegans lūdz Araijai viņu nogalināt

Lielāko daļu 4.sezonas Araija Starka un Sandors Klegans to vien darīja kā klaiņoja pa laukiem vai iesaistījās krogu kautiņos. Reiz Sandors un Araija satiek Brienu Tārtu, kas mudina Araiju atgriezties, taču izceļas brutāls kautiņš. Ievainotais Klegans aizlūstošā balsī lūdz, lai meitene viņu nogalina: «Tu esi reāla slepkava, ar savām ūdens dejām un… savu Adatu.» Provocējot viņš saka, ka būtu izvarojis viņas māsu, «lai būtu vismaz viena laimīga atmiņa», taču Araija atsakās un aiziet.

 
Foto: publicitātes

3.sezonas 9.sērija - asiņainās kāzas

Senā, mazliet noplukušā pilī gaidāmas kāzas, Katelīnas brālis Edmūrs Tallijs ņems par sievu Roslīnu Freju. Taču šķiet, ka kaut kas notiek aplam… Katelīna pamana, ka viņas karognesējs Ross Boltons zem apģērba valkā bruņukreklu, taču ir par vēlu - pils durvis ir slēgtas, Roba Starka gaidībās esošā sieva Talisa ir nodurta, bet Robs - nošauts ar arbaletu. Asinis šķīst, un visi Starku atbalstītāji ir rūpīgi nogalināti. Asiņainās kāzas ir viena no satriecošākajām un brutālākajām ainām televīzijas vēsturē, atzīst žurnāla «Esquire» apskatnieki. Tu vēlies, lai aina beidzas, taču vēl dažas sekundes dzirdi, kā līst asinis.

 
Foto: publicitātes

4.sezonas 8.sērija - Oberīns Martels divkaujā zaudē Gregoram Kleganam

Vēl viena izsmalcināta, spriedzes pilna aina, kas līdz ar Neda Starka sodīšanu ar nāvi un Asiņainajām kāzām padara «Troņu spēli» par izcilu televīzijas drāmu. Apburošais princis Oberīns Martels, kas vēlas atriebt māsas nāvi un aizstāv Tīrionu, cīnās pret brutālo un neganto Gregoru Kleganu. Šķiet, Oberīns, kaut tērpies vieglās bruņās, ir līderis, pieprasot atbildi par to, kas pavēlēja nogalināt Eliju Martelu, bet cīņas noslēgums ir šokējošs - Klegans ar zobenu sašķaida viņa galvu. Mikroblogu vietne «Twitter» uzsprāga, kad miljoniem cilvēku meklēja vārdus, lai izteiktu to, ko bija redzējuši.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu