Animācijas filma par citplanētiešiem iekaro ASV

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«DreamWorks Animation» jaunā animācijas filma «Home» («Mājas») pārliecinoši iekarojusi Ziemeļamerikas kino topu, pirmajā nedēļā iekasējot 54 miljonus dolāru, ziņo ārvalstu prese.

Režisora Tima Džonsona (Tim Johnson) animācijas filma stāsta par citplanētiešu tautu būviem, kuri, bēgot no iekarotājiem, nokļūst uz Zemes, kur pats dīvainākais būvu pārstāvis Ou pilnīgi nejauši iepazīstas ar piedzīvojumus alkstošu meiteni Tipu. Viņu draudzība kļūst par pierādījumu tam, ka mēs visi esam tik dažādi un nejauši pieļautas mazas sadzīves kļūdas – tas ir tik ļoti cilvēciski. Kad par Būvu atrašanās vietu uzzina viņus vajājošie ienaidnieki, Zemes iedzīvotājiem ir jāapvienojas ar būviem, lai aizstāvētu viņu kopējās mājas.

Varoņu balsis ierunājuši Riana, Dženifera Lopesa, Stīvs Martins, Džims Pārsons u.c.

Otrajā vietā ar 34,6 miljoniem debitējusi komēdija «Kā izdzīvot aiz restēm» («Get Hard»). Ieņēmumu līmenis labi apliecina komiķa Kevina Hārta joprojām pastāvošo aktualitāti šajā žanrā.

Foto: publicitātes

Trijnieku noslēdz fanu augstu novērtētā spraigās fantastikas sāgas «Citādie» otrā daļa «Dumpinieki» («Insurgent»). Iekasēti 22 miljoni, kas ir ievērojams kritums attiecībā pret pagājušo nedēļu.

Fantastikas trilleris «Dumpinieki» ir spriedzes pilns stāsts par futūristisko Čikāgu, kura ir sagrauta drupās un starp kuras stingri nodalītajām kopienām aug spriedze un briest karš. Šajā agresīvajā un šausmu pilnajā pasaulē bēguļo Trisa ar Tobiasu, meklējot savu piederību un kopienu nežēlīgo rīcību motīvus. Līdz šim nofilmētās zinātniskās fantastikas sāgas «Citādie» daļas ir uzņemtas pēc amerikāņu rakstnieces Veronikas Rotas globālā dižpārdokļa grāmatu triloģijas «Citādie» motīviem. Tas ir ne tikai utopisks stāsts par tālu nākotni, bet vienlaikus arī savdabīga meditācija par mūsu atbildību un izvēlēm, kuras jāizdara katru dienu.

Šis simboliskais stāsts par pieaugšanu un nobriešanu, kas ir ietērpts fantastikā vidē un aizraujošā sižetā, ir guvis miljoniem lasītāju un arī kino skatītāju un kritiķu atzinību.

Filmas «Dumpinieki» režisors ir Roberts Šventke, kurš pirms pāris gadiem pasauli saviļņoja ar aizkustinošu fantastikas drāmu «Laika ceļotāja sieva» («The Time Traveler`s Wife»). Savukārt galvenajā - Trisas - lomā uz ekrāniem atgriežas kino pasaules uzlecošā zvaigzne Šeilīna Vudlija.

Kinostudijas «Disney» filma «Cinderella» («Pelnrušķīte»), kurā galveno lomu tēlo aktrise Lilija Džeimsa (vislabāk pazīstama ar lomu televīzijas seriālā «Downton Abbey» («Dauntonas abatija»)), noslīdējusi uz 4. vietu (17,5 miljoni).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu