Renārs Kaupers piedalīsies igauņu filmā (23)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patlaban Igaunijā tiek uzņemta jauna mākslas filma "Georgs Otss". Filma veidota, balstoties uz patiesiem notikumiem, un stāsta par vienu no slavenākajiem un tautā iemīļotākajiem igauņu dziedātājiem Georgu Otsu (1920-1975). Tajā filmēsies arī Kaupers.

Avīze "Linnaleht" informē, ka, latviešu dziedātājs filmā atveidos Otsa draugu - baleta solistu Cēzaru. Tas esot ne tikai tādēļ, ka grupas "BrainStorm" ("Prāta vētra") solists ir labi pazīstams Igaunijā, bet arī tādēļ, ka viņš vislabāk atbildis šai lomai.

Kaupers arī apstiprināja, ka tūlīt sāks filmēties igauņu filmā. Filmēšanu sākšot 5.septembrī, bet neko precīzāk dziedātājs gan vēl neprata atbildēt.

Avīzei "Linnaleht" filmas režisors Pēters Simms skaidrojis, ka Otss filmā galvenokārt tiks attēlots kā cilvēks, kurš dzīvojis atbilstoši sava laika likumiem un prasībām. Filmas budžets ir 32,7 miljoni kronu (1,47 miljoni latu). Tas būs trīs valstu - Igaunijas, Krievijas un Somijas - kopdarbs, jo leģenda par Otsu radusies tieši šajās trīs valstīs.

Otsu spēlēs igauņu aktieris Marko Matvere, viņa sievu atveidos krievu aktrise Anastasija Maķējeva, bet draugu - Kaupers. Filma būs par mīlestību, intrigām un ģimeni. Pirmizrāde paredzēta 2007.gada septembrī.

Jau ziņots, ka 2001.gadā Latvijas nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps" Kaupers saņēma balvu kā labākais aktieris par galveno lomu spēlfilmā "Vecās pagastmājas mistērijas".

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu