Animācijas klasiķa Burova simtgadi svinēs, izrādot viņa īsfilmas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šā gada pavasarī Rīgas Kino muzejs turpina latviešu kino vakaru ciklu «Diagnoze - kino», reizi mēnesī izrādot latviešu filmas un kinožurnālus, informēja muzeja kuratore Agnese Logina. 9. aprīlī plkst.18.30 Rīgas Kino muzejs izrādīs leļļu animācijas žanra Latvijā pamatlicēja Arnolda Burova režisētās īsfilmas, svinot viņa 29. aprīlī gaidāmo 100 gadu jubileju.

Šajā seansā skatītājiem tiks piedāvāta septiņu īsfilmu izlase, kas tapušas Rīgas Kinostudijā - «Ki-ke-ri-gū!» (1966), «Dullais Dauka» (1968), «Puķu Ansis» (1968), «Pasaka par vērdiņu» (1969), «Bums un Piramidons» (1969), «Si-si-dra» (1977) un «Vanadziņš» (1978).

Nākamajā cikla «Diagnoze - kino» seansā 7. maijā interesenti tiks aicināti uz īpaši atlasītu filmu izlasi saistībā ar fotogrāfiju, kas notiks sadarbībā ar Rīgas Fotomēnesi.

Ieeja filmu vakaros ir bez maksas.

Arnolds Burovs (1915-2006) bija leļļu animācijas pamatlicējs Latvijā, kuram piemita mākslinieciska drosme un uzņēmība, kam pateicoties radītas spēcīgas leļļu animācijas tradīcijas. Burova filmas raksturo izkopta estētiskā forma - gleznieciska kompozīcija, lēns temps un statiskas ainavas, kas ļauj pakavēties animācijas «realitātē», kur valda mākslinieka radītie iespējamā un neiespējamā nosacījumi. Viņa režisētā filma «Vanadziņš» ir arī vienīgā animācijas filma, kas iekļauta Latvijas kultūras kanonā.

Filmu ciklu «Diagnoze - kino» atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds. Cikls notiek sadarbībā ar Rīgas Kinostudiju un Nacionālo Kino centru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu