Desmit visu laiku komerciāli veiksmīgākās filmu franšīzes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spraiga sižeta filmas «Furious 7» («Ātrs un bez žēlastības 7») ieņēmumi no biļešu pārdošanas kinoteātros visā pasaulē divu nedēļu laikā pārsnieguši 800 miljonus ASV dolāru (757 miljonus eiro), ļaujot šai filmu franšīzei kļūt par vienu no Holivudas visu laiku veiksmīgākajām. «Ātrs un bez žēlastības» tādējādi pievienojas miljarda klubiņam un šobrīd franšīžu reitingā ar 1,2 miljardiem ieņem 14. vietu. Žurnāls «Forbes» apkopojis datus par visām franšīzēm, kuru ieņēmumi Ziemeļamerikā (dati par pasauli nav pieejami) pārsnieguši miljardu dolāru. Lūk, top10.

 
Foto: publicitātes

10. Transformers 1,32 miljardi

Maikla Beja franšīzē atainots karš starp miermīlīgajiem autobotiem un ļaunajiem deceptikoniem, starp diviem «transformeru» grupējumiem, kuri atceļojuši uz mūsu planētu, lai atrastu milzīgu enerģijas avotu. Abu veidu «transformeri» maskējas par dažādiem transporta līdzekļiem, lai cilvēki nespētu atklāt viņu patieso būtību.

Piektā franšīzes filma plānota 2016. gadā, taču jau bez Maikla Beja.

 
Foto: Kadrs no filmas

9. «Twilight» 1,36 miljardi

Krēslas sāga (The Twilight Saga) ir amerikāņu romantiskās fantāzijas filmu sērija, kurā ietilpst četras daļas. Filmas uzņemtas pēc tāda paša nosaukuma Stefanijas Meieres grāmatu sērijas. Filmā galvenās lomas atveido Kristena Stjuarte, Roberts Patinsons un Teilors Lotners.

Sērijas pirmā daļa «Krēsla» tika izdota 2008. gada 21. novembrī, otrā daļa «Jauns mēness» - 2009. gada 20. novembrī, trešā daļa «Aptumsums» - 2010. gada 30. jūnijā, un ceturtās daļas pirmā daļa «Rītausma. 1. daļa» - 2011. gada 18. novembrī, savukārt otrā daļa - «Rītausma. 2. daļa» - tika izdota 2012. gada 16. novembrī.

 
Foto: Kadrs no filmas

8. «Shrek» 1,42 miljardi

Animācijas filmu varonis zaļais cilvēkēdājs Šreks milzu popularitāti ieguvis ne tikai aizraujošā stāsta dēļ, bet arī tādēļ, ka visās četrās filmās varoņu balsis ierunājuši pasaulslaveni aktieri. Galveno tēlu Šreku ir ierunājis Maiks Maiers (Mike Myers), Fionu - Kamerona Diaza (Cameron Diaz), Ēzelītis ir Edijs Mērfijs (Eddie Murphy), savukārt Šreka otrajā daļā Runci Zābakos ierunājis Antonio Banderass.

Foto: publicitātes
 
Foto: Kadrs no filmas

7. Spider-Man 1,57 miljardi

Komiksa ekranizācijās «Zirnekļcilvēks», «Zirnekļcilvēks 2» un «Zirnekļcilvēks 3» (no sērijas «The Amazing Spider-Man») supervaroni Pīteru Bendžaminu Pārkeru attēlojuši tādi aktieri kā Tobijs Magvairs un Endrū Gārfīlds.

Šobrīd nav paredzēti jauni turpinājumi.

 
Foto: Kadrs no filmas

6. «The Lord Of The Rings» 1,87 miljardi

«Gredzenu pavēlnieks» ir fantāzijas žanra triloģija, ko sarakstījis Dž.R.R. Tolkīns. Tas ir episks stāsts par hobita Frodo Baginsa un viņa biedru gaitām, un cīņu Gredzena karā. Jaunzēlandiešu režisora Pītera Džeksona uzņemtā triloģija spējusi iekasēt Ziemeļamerikā 1,87 miljardus dolāru.

 
Foto: Kadrs no filmas

5. «Batman» 1,89 miljardi

«Betmens» ir supervaroņu filmu sērija, kurā iekļautas dažādu režisoru atsevišķās «Betmena» filmas. 20. gadsimta nogalē iznāca Tima Bērtona un Džoela Šūmahera četru filmu sērija (sākot ar 1989. gada filmu), savukārt no 2005. līdz 2012. gadam - Kristofera Nolana sērija.

 
Foto: Kadrs no filmas

4. «James Bond» 1,91 miljards

Rakstnieka Iana Fleminga izdomātais britu slepenā dienesta aģents Džeimss Bonds ir viens no visu laiku slavenākajiem kino varoņiem. Par Džeimsu Bondu ir uzņemtas 23 filmas, no kurām pēdējā ir 2012. gada nogalē iznākusī «Operācija «Skyfall»» (Skyfall). Pēdējās filmās par Dž. Bondu galveno lomu atveidoja angļu aktieris Daniels Kreigs, taču pazīstamākie šā tēla atveidotāji ir Šons Konerijs, Rodžers Mūrs un Pīrss Brosnans. Šogad uz ekrāniem iznāks jaunākā Bonda filma - Sema Mendesa režisētā «Spectre».

 
Foto: Kadrs no filmas

3. «Star Wars» 1,91

«Zvaigžņu kari» ir sešas amerikāņu zinātniskās fantastikas filmas, oriģinālā triloģija un to priekšvēsture, kurās darbība risinās kādā galaktikā, kas atrodas tālu prom, kādos sensenos laikos. Darbības pamatā ir plašs filozofisko interešu grupu, džedaju un sithu, konflikts, kas pāraug galaktikas mēroga karā starp Republiku un separātistiem, bet pēc džedaju faktiskas iznīcības un situ nākšanas pie varas turpinās starp Impēriju un dumpiniekiem.

Četru filmu režisors ir Džordžs Lūkass.

Franšīzes jaunākā daļa «Star Wars: Episode VII - The Force Awakens» uz ekrāniem iznāks 18. decembrī.

Foto: publicitātes
 
Foto: Kadrs no filmas

2. «Harry Potter» 2,39 miljardi

Rakstnieces Dž.K.Roulingas grāmatas par Hariju Poteru pārtapa vairākās filmās. Filmu sērija sastāv no astoņām filmām, no kurām pirmā, «Harijs Poters un Filozofu akmens», iznāca 2001. gadā, savukārt pēdējā, «Harijs Poters un Nāves dāvesti: Otrā daļa», - 2011. gadā.

 
Foto: publicitātes

1. Marvel Cinematic Universe 2,95 miljardi

«Marvel Cinematic Universe» ir supervaroņu filmu projekts, kurā šobrīd ir iekļautas 10 filmas. Tās galvenie varoņi ir Dzelzs vīrs (Roberts Daunijs), Halks (Edvards Nortons un Marks Rufalo), Tors (Kriss Hemsvorts), Kapteinis Amerika (Kriss Evanss) un Niks Fjurijs (Semjuels Džeksons).

Kopumā šīs filmas Ziemeļamerikā, kur vienmēr cieņā ir bijuši komiksu varoņi, iekasējušas gandrīz trīs miljardus dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu