Aktieri, kas filmējoties guvuši traumas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Runā, ka patiesa māksla rodas tikai ciešanās un patiesi mākslinieki savas mākslas dēļ ir spiesti daudz ko upurēt, taču reizēm, arī darbojoties un radot izklaides industrijā, nākas saskarties ar ciešanām. Šoreiz pieskarsimies fiziskām ciešanām filmēšanas laukumā, jo nav noslēpums, ka mūsdienās filmēšanas laukums bieži vien tiek pārvērsts par bīstamu zonu, kurā sprāgst, šauj un cīnās ar zobeniem. Lūk, desmit aktieri, kuri vai nu patrāpījušies neīstajā laikā un vietā, vai vienkārši iedevuši brīvdienu saviem kaskadieriem-dublieriem, un guvuši filmēšanas laukumā traumas.

 
Foto: Kadrs no video

Silvestrs Stalone - deviņas dienas intensīvās aprūpes nodaļā

Filmas «Rocky IV» filmēšanas laikā Silvestrs Stalone (Sylvester Stallone) izdomāja, ka vajadzētu uz kādu brīdi beigt tēlot un paboksēties ar zviedru aktieri Dolfu Lundgrēnu (viņš tēloja krievu Ivanu Drago) pa īstam, lai filmā izskatītos patiesāk. Viņi cīnījās tikai 20 sekundes, jo Dolfa sitiens pa Silvestra krūtīm izrādījās pārāk spēcīgs. Stalonem kļuva slikti. Tās dienas vakarā viņš vairs lāgā nevarēja paelpot, tādēļ tika nogādāts slimnīcā. Dolfs bija tik pamatīgi iesitis, ka Silvestram nācās pavadīt deviņas dienas slimnīcā - intensīvās aprūpes nodaļā.

 
Foto: Kadrs no video

Džekijs Čans tiek pie implanta galvaskausā

Džekijs Čans (Jackie Chan) filmējoties ir guvis daudzas smagas un dzīvībai bīstamas traumas. Filmējoties 1986. gada filmā «Dieva bruņas» («Armour of The God»), Džekijs lēca no klints uz koku, un viņam tas izdevās ar pirmo piegājienu, taču viņu ļoti neapmierināja, kā izskatās uzfilmētais materiāls, tādēļ viņš nolēma šo triku veikt vēlreiz. Otrreiz Džekijam lēciens neizdevās, un viņš nokrita no liela augstuma un atsita galvu pret akmeni. Kaula fragments no viņa galvaskausa tika ietriekts smadzenēs, un pēc tam viņam sāka tecēt asinis no ausīm, deguna un mutes. Kopš šīs traumas viņš vairs nedzird ar labo ausi un viņam galvā ir liels plastmasas implants.

 
Foto: Kadrs no video

Šarlīze Terona traumē kaklu

Daiļā Dienvidāfrikas aktrise Šarlīze Terona (Charlize Theron) bieži pati veic dažādus akrobātiskus trikus. Diemžēl filmas «Aeon Flux» (2005) filmēšanas laikā viņa stipri sasitās, traumējot kakla skriemeļus. Uz astoņām nedēļām filmēšana bija jāpārtrauc. Tikai 2013. gadā, kad šī sen iegūtā trauma sāka traucēt, aktrisei veikta sarežģīta operācija

Savukārt, atveidojot ļauno karalieni 2012. gada režisora Rūperta Sandersa mākslas filmā «Sniegbaltīte un mednieks» (Snow White and the Huntsman), Terona pārrāva vēdera muskuli.

 
Foto: Kadrs no video

Vigo Mortensens salauž pirkstus

Amerikāņu/dāņu aktieris Vigo Mortensens (Viggo Mortensen) filmas «The Lord of the Rings» («Gredzenu pavēlnieks») filmēšanas laukumā uzkāpa uz orka ķiveres un salauza divus kājas pirkstus.

 
Foto: Kadrs no video

Halle Berija gūst rokas traumu

Kad amerikāņu aktrise Halle Berija (Halle Berry), filmējoties mistikas filmā «Gotika» (Gothika) ar aktieri Robertu Dauniju junioru (Robert Downey Jr), sniedza viņam roku, Daunijs to neveiksmīgi parāva un, kā beigās izrādījās, salauza Halles elkoņa kaulu. Filmēšana bija jāpārtrauc uz trīs nedēļām.

 
Foto: Kadrs no video

Benu Stilleru sakož sesks

Filmas «Pollija ir klāt» («Along Came Polly») uzņemšanas laikā komiķi Benu Stilleru (Ben Stiller) sāpīgi sakoda sesks. Kā vēlāk intervijā izteicies pats aktieris, tā zobi bijuši asi kā bārdas nazis. Stilleram pēc šā negadījuma veica trakumsērgas potes.

 
Foto: Kadrs no video

Harisons Fords savaino potīti

Amerikāņu aktieris Harisons Fords šogad kinolentes «Star Wars: Episode VII» («Zvaigžņu kari 7») filmēšanas laukumā savainojis potīti. 71 gadu vecais Fords tika nogādāts Džona Redklifa slimnīcā, kas atradās netālu no «Pinewood Studios» uzņemšanas laukuma Londonas piepilsētā. Negadījumā «bija iesaistītas garāžas durvis», ziņoja policija.



 
Foto: Kadrs no video

Džeimija Aleksandra nokrīt no metāla trepēm

Supervaroņu filmas «Tors: Tumsas karaļvalsts» («Thor: The Dark World») filmēšanas laukumā, daiļā aktrise Džeimija Aleksandra (Jaimie Alexander) nokrita no kāpnēm («Bija tumšs, lietains un agrs, agrs rīts,» viņa saka) un guva vairākas traumas, tajā skaitā muguras. Atlabšana ilga veselu mēnesi.

 
Foto: video

Džordžs Klūnijs cieš no galvassāpēm

Džordžs Klūnijs savainoja muguru savas filmas «Syriana» uzņemšanas laukumā, un ilgu laiku mocījās ar smagām galvassāpēm. Aktierim vēlāk veikta mugurkaula diska operācija, kura beidzās neveiksmīgi, un tai sekoja steidzama mugurkaula papildu operācija.

 
Foto: Kadrs no video

Margarete Hamiltone apdedzinās

Klasiskās filmas «Wizard of Oz» («Oza zemes burvis», 1939) uzņemšanas laukumā aktrise Margarete Hamiltone (Margaret Hamilton) nopietni apdedzināja seju un rokas, kad greizi nogāja pirotehnikas sprādziens. Aktrise atkopās sešas nedēļas un, kad atgriezās, pilnībā atteicās filmēties ainās, kur ir iesaistīta uguns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu