Kinoteātros sāks demonstrēt trilleri par Staļina laikiem «Bērns Nr.44»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sākot ar 24.aprīli, Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt skandalozu slavu iemantojušo trilleri «Bērns Nr.44» («Child 44»), informē kompānijā «KN3». Filma, kurā tiek atainoti represīvie Staļina laiki, jau tika aizliegta Krievijā, jo, kā ziņo Krievijas Kultūras ministrijas pārstāvji, tā «izkropļojot vēsturi» un tās izrādīšana būtu nepieļaujama tā dēvētās lielās uzvaras svinību laikā.

Asa sižeta filmas «Bērns Nr.44» darbība risinās 1952. gadā - gadu pirms Staļina nāves. Tā vēsta par ietekmīgu, taču patstāvīgi domājošu izmeklētāju Ļevu Demidovu, kurš, atsakoties apsūdzēt savu sievu spiegošanā, no Maskavas tiek izsūtīts trimdā uz Sibīriju. Tur Ļevs nonāk uz pēdām aukstasinīgam sērijveida slepkavam, kurš jau ir nogalinājis 43 bērnus. Taču izmeklēšanai traucē oficiālā attieksme, ka šādas slepkavības Padomju Savienībā nav iespējamas.

Holivudas trilleris veidots, balstoties uz rakstnieka Toma Roba Smita fantāzijas romāna motīviem. Kļuvis par bestselleru visā pasaulē, tas iedvesmoja Holivudas talantīgākās personības pārvērst aizraujošo literatūru episkā kino stāstā.

Trillera «Bērns Nr.44» režisors ir Daniels Espinosa, savukārt galvenās lomas spēlē Toms Hārdijs, Gerijs Odmens, Vinsents Kasels, Džoels Kinemans un Noomi Rapače.

Jau ziņots, ka arī Baltkrievijai nācies atteikties no filmas «Bērns Nr.44» izrādīšanas - lēmumu liegt filmu demonstrēt uz Minskas ekrāniem pieņēmis Krievijas iznomātājs, kompānija «Central Partnership», ar kuru ir līgums «Kinovideoprokat».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu