Četras latviešu filmas iekļautas pasaules līmeņa konkursos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šajā pavasarī četras Latvijā ražotas filmas ir iekļautas pasaules līmeņa kino konkursos, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Režisores Lailas Pakalniņas filma «Čau, Rasma!» ir atlasīta vidēja garuma dokumentālo filmu konkursa skatei Šveices pilsētā Nionā notiekošajā dokumentālo filmu festivālā «Visions du Réel». Festivāls notiks 23. un 24. aprīlī.

Kanādas pilsētā Toronto 23. aprīlī sāksies starptautiskais dokumentālo filmu festivāls «Hot Docs», un tajā starptautisko pirmizrādi piedzīvos Marijas Kravčenko un Herca Franka filma «Baiļu robeža». Filmas seansi paredzēti 25. un 27. aprīlī, kā arī 2. un 3.maijā.

Tikmēr Vācijas pilsētā Oberhauzenē 30. aprīlī sāksies pasaulē vecākais īsfilmu festivāls, kurš šogad notiek jau 61.reizi. Konkursa programmai ir izvēlēta režisores un mākslinieces Ievas Epneres filma «Atteikšanās/Renunciation». Šīs filmas seansi notiks 2. un 3.maijā. Ieva Epnere šajā festivālā piedalās jau otro reizi - 2014.gada programmā bija iekļauta viņas filma «Ekstremāla fūga vienai balsij. Laima.».

Jūnijā Francijas pilsētā Anesī notiks pasaulē nozīmīgākais animācijas filmu festivāls, kura uzmanības lokā Latvijas animācija nonākusi jau vairākkārt. Starp festivāla oficiālajā programmā iekļautiem darbiem ir režisora Edmunda Jansona un studijas «Atom Art» filma «Roņu sala» - 6 minūtes gara zīmētā animācija, kas līdz šim jau saņēmusi žūrijas speciālbalvu Monreālā un iekļauta 18 citu festivālu programmās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu