Notiks tradicionālais 4.maija Latvijas filmu maratons

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kinoteātrī «Splendid Palace» 4. maijā norisināsies jau tradicionālais Latvijas filmu maratons, Rīgas iedzīvotājiem un viesiem dāvinot bezmaksas kino svētkus visas dienas garumā. Kā informēja pasākuma organizatoru pārstāve Kristīne Matīsa, iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt 12 bezmaksas seansus abās kinozālēs visas dienas garumā un brīvdabas seansu kinoteātra priekšpagalmā vakara noslēgumā.

Kinoteātra Mazajā zālē seansi sāksies plkst.11 un šeit tiks demonstrētas vairākas dokumentālās filmas no dokumentālā cikla «Latvijas kods». Skatītājiem būs iespēja baudīt divas «Vides filmu studijas» filmas - «Mitrais», kuras režisors ir Dainis Kļava, un «Lones soms», kuras režisors ir Dzintars Dreibergs.

Tāpat vērot varēs Ivara Zviedra un Ineses Kļavas filmu «Štābs Ipiķi» un režisora Zigurda Vidiņa filmu «Mēstepatās», kas vēsta par dzejnieka Imanta Ziedoņa iedvesmoto un vadīto dižkoku glābēju grupu.

Kā norādīja Matīsa, arī nākamie seansi Mazajā zālē stāstīs par Latviju no dažādiem rakursiem. Ināras Kolmanes dokumentālā filma «Ručs un Norie» vēsta par «aizkustinoši sirsnīgu stāstu par dvēseļu radniecību starp vecu suitu sievu un jaunu Japānas studenti».

Tāpat vērojams būs vēsturiski personisks un mākslinieciski iespaidīgs režisora Pētera Krilova pētījums par mežabrāļiem un spiegiem Aukstā kara laikā - «Uz spēles Latvija», kā arī pirmizrādi piedzīvos režisora Olafa Okonova dokumentālā filmai «4x4 par brīvību», kas stāsta par četriem toreizējā Tukuma rajona Tautas frontes deputātiem, kas arī balsoja par Latvijas Republikas Neatkarības deklarāciju.

UZ SPĒLES LATVIJA treileris from VFS FILMS on Vimeo.

Mazās zāles seansu noslēgumā apmeklētāji varēs baudīt kaimiņvalstu kino filmas - igauņu lielbudžeta spēlfilmu «1944» un lietuviešu dokumentālo filmu «Kā mēs spēlējām revolūciju».

Seansiem kinozālēs beidzoties, kinoteātra «Splendid Palace» priekšpagalmā tiks izvietoti krēsli, lai jau tradicionāli varētu sākties brīvdabas nakts seanss ar filmu demonstrēšanu uz ēkas sienas. «Šogad seanss aicinās atgriezties laikā pirms 25 gadiem, demonstrējot kinohronikas no tiem laikiem, kad par Neatkarības deklarāciju vēl tikai sapņojām, un par tiem laikiem, kad reibām no jauniegūtās brīvības,» stāstīja Matīsa.

Ieeja uz visiem filmu seansiem ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu