No Adama Sendlera filmas aiziet indiāņu aktieri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

No amerikāņu komiķa Adama Sandlera jaunākās filmas aizgājuši vairāk nekā desmit indiāņu aktieri, kurus aizskāruši kinolentes joki. Aktieri trešdien nolēma neturpināt dalību filmā «The Ridiculous Six», kas patlaban tiek uzņemta netālu no Lasvegasas, vēsta interneta portāls «Indian Country Today Media Network» (ICTMN).

Scenārijā indiāņu sievietēm doti tādi vārdi kā «bebra elpa» un «bez krūštura», bet vienai no aktrisēm bijis jāizliekas, ka miera pīpes smēķēšanas laikā viņa urinē.

«Kad sāku filmēties, man bija neomulīga sajūta, es jutos nonākusi pretrunās,» sacīja navaho cilts indiāņu aktrise Alisone Janga.

«Nekas nav mainījies. Mēs joprojām esam tikai Holivudas indiāņi.»

«Viņi izturējās ar necieņu,» piebilda čokto aktieris Deivids Hils. «Mūsu pašcieņai nav cenas.»

«The Ridiculous Six» ir parodija par 1960. gada vesternu «The Magnificent Seven», kurā septiņi kovboji aizsargā pilsētu no noziedznieku grupējuma.

Sandlers filmā spēlē galveno lomu, kā arī ir viens no scenāristiem. Kinolentē darbojas tādi aktieri kā Vils Forte, Teilors Lotners, Stīvs Bušemi, Džons Turturo, Niks Nolte, Lūks Vilsons un Robs Šneiders.

Video straumēšanas pakalpojums «Netflix» pasūtījis Sandleram četras filmas, no kurām viena ir «The Ridiculous Six».

Indiāņu aktieri kritizēja arī tērpus, kas nebija autentiski. «Mums bija jābūt apačiem, taču kostīmi bija ļoti stereotipiski un nemaz nelīdzinājās tiem, ko valkā apači. Mēs drīzāk izskatījāmies pēc komančiem,» uzsvēra aktieris Lorens Entonijs.

ICTMN ziņo, ka no filmas aizgājis arī padomnieks, kura uzdevums bija nodrošināt, lai indiāņu kultūra tiktu attēlota patiesi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu