Animācijas filma "Gardēdis" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 3. augusta kinoteātrī Coca Cola Plaza tiks izrādīta Walt Disney Pictures un Pixar Animation Studious animācijas filma „Gardēdis”. Filma būs skatāma trijos variantos - dublēta latviešu un krievu valodā, kā arī angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Filmas dublāža latviešu valodā ir veikta Jura Podnieka studijā. Galvenās lomas ierunājuši aktieri Artūrs Skrastiņš, Pēteris Šogolovs, Ivars Auziņš, Artis Robežnieks, Uldis Dumpis, Karīna Tatarinova, Juris Strenga un pavārmeistars Mārtiņš Rītiņš.

Filmas saturs: žurkulēns Remijs, par kura jauno dzīvesvietu liktenim bija labpaticies izvēlēties Parīzes kanalizācijas caurules, atklāj, ka viņa atrašanās vieta ir ideāla! Virs viņa atrodas lepns restorāns, kuru, riskējot ar savu dzīvību, Remī sāk laiku pa laikam apmeklēt, lai virtuvē atrastu pārpalikumus no dažādiem kulinārijas šedevriem. Taču gardēdim Remī ar to ir par maz - viņa mūža sapnis ir kļūt par restorāna šefpavāru. Viņa radinieki - žurkas, kuras uzturā lieto dažādus atkritumus, pārmet viņam neuzticību grauzēju dzimtas tradīcijām, restorāna darbinieki cenšas tikt vaļā no uzmācīgā ciemiņa, un tikai apkopējs Lingvīni saprot Remija vājību pret nepiepildāmiem sapņiem. Pēc neaizmirstamā ceļojuma vāģu, supervaroņu, zivju un rotaļlietu pasaulēs studija Pixar ("Vāģi", "Lieliskie", "Meklējot Nemo") ir radījusi jaunu un unikālu piedzīvojumu pasauli, kurā vienlaikus eksistē gan smalki restorāni, gan neparastas žurkas. Filmas režisors ir Breds Bērds, kura meistardarbs "Lieliskie" tika novērtēts ar Oskara balvu labākajai animācijas filmai.

Ar talantīgo žurkulēnu, filmas „Gardēdis” galveno varoni, bērni var satikties arī piecās grāmatās, kas tiks izdotas izdevniecības „Egmont Latvija” apgādā. Lielā grāmata „Gardēdis” piedāvā pilnu filmas sižeta pārstāstu, grāmatā „Ai, brālīt!” lasītāji tuvāk iepazīsies ar Remija brāli Emīlu, savukārt tie bērni, kas tikko sāk lasīt, novērtēs grāmatu „Bēdz, Remij, bēdz!”. Krāsu darbus, atjautības uzdevumus un labirintus piedāvā „Krāsojamā grāmata” un uzdevumu grāmata „Krāso un domā”.

„Egmont Latvija” sadarbībā ar „Forum Cinemas” un „Čili Picu” no 6. augusta līdz 9. septembrim Jāņa Rozes grāmatnīcās rīko akciju: 1) pērkot lielo grāmatu „Gardēdis” un „Krāsojamo grāmatu”, iegūsiet dāvanā brīvbiļeti uz filmu „Gardēdis” latviešu valodā; 2) pērkot lielo grāmatu „Gardēdis” un „Krāso un domā”, iegūsiet dāvanu karti Ls 2,- apmērā Čili Picas apmeklējumam.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu