Kinoteātrī "K.Suns" notiks Anša Epnera filmu seansi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas līdz 28.oktobrim kinoteātrī "K.Suns" izcilā latviešu kino režisora Anša Epnera 70.dzimšanas dienai par godu notiks piemiņas akcija "Anša kino maratons".

Šodien, kinorežisora dzimšanas dienā, plkst. 11 notiks piemiņas brīdis pie Epnera kapavietas otrajos Lielajos Meža kapos.

No plkst. 15 līdz 17 Latvijas Kultūras akadēmijā notiks akadēmiskas sarunas Epnera piemiņai - "Mākslinieka gēns un izglītība". Sarunās piedalīsies Latvijas mākslas augstskolu pasniedzēji, Epnera bijušie audzēkņi un Latvijas Kultūras akadēmijas studenti.

No plkst. 19 kinoteātrī "K.Suns" šovakar tiks demonstrētas gan Epnera, gan režisora studentu veidotās filmas.

Atgādinot par režisora sporta mīlestību, rīt, 27.oktobrī, plkst. 19.30 notiks kino skrējiens.

Skrējienam pa priekšu brauks mašīna ar uzmontētu ekrānu, uz kura tiks demonstrētas Epnera filmas un kinožurnāli. Skrējiena maršruts būs no Lielā Kristapa statujas Daugavmalā uz Latvijas Televīziju. Galapunktā būs iespējams pasildīties pie ugunskuriem, iedzert tēju un parunāties, turpinot vērot kino.

Epners (1937-2003) latviešu dokumentālā kino mākslā bija vizuālās metaforas meistars. Viņš bija dzejnieks ar apbrīnojamu ritma izjūtu, kurš pasaules neaptveramību spēja ietvert kino zīmēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu