Latvijas filmu maratonā piedalījušies vairāk nekā 3000 skatītāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Zeltiņa

Latvijas filmu maratonā, kas vakar visu dienu notika kinoteātrī «Splendid Palace», iespēju noskatīties Latvijas filmas izmantoja vairāk nekā 3000 skatītāju, informē Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Kristīne Matīsa.

Latvijas filmu maratonā tika parādītas 22 dažādu garumu un veidu filmas, tai skaitā notika 11 Latvijas filmu pirmizrādes. Pirmizrādi piedzīvoja piecas animācijas īsfilmas, trīs spēles īsfilmas un trīs dokumentālās filmas. Kā informēja Matīsa, vislielāko interesi piedzīvoja studijas «Mistrus Media» un režisores debitantes Ievas Ozoliņas dokumentālās filmas «Mans tēvs baņķieris» pirmizrāde - pirms seansa skatītāju rinda no Lielās zāles durvīm stiepās līdz pat Tērbatas ielai, bet kinoteātra Lielās zāles un balkona ietilpība (566 vietas) neļāva uz seansu iekļūt visiem gribētājiem. No 8.maija filma «Mans tēvs baņķieris» tiks iekļauta kinoteātra «Splendid Palace» repertuārā.

Kā norādīja Matīsa, skatītāju pilna Lielā zāle un balkons bija arī debitantu pirmizrāžu seansā plkst.20.30, kad tika demonstrētas divas spēles īsfilmas - Agneses Laizānes «Spoguļvīrs» un Pētera Ķimeļa «Notikums Kālija parkā». Savukārt Mazajā zālē vislielāko skatītāju interesi izpelnījās Ināras Kolmanes jaunā dokumentālā filma «Ručs un Norie», kura arī turpmāk būs skatāma kinoteātra «Splendid Palace» repertuārā.

Pirmo reizi 4. maija Latvijas filmu maratona vēsturē programmā bija iekļautas arī divas kaimiņvalstu filmas - Lietuvas dokumentālā filma «Kā mēs revolūciju spēlējām» un Igaunijas spēlfilma «1944». Elmo Nīganena režisētajai kara drāmai «1944» šī bija Latvijas pirmizrāde, jo filma jau no 5. maija ir kinoteātra «Forum Cinemas» repertuārā. Filmas seansu 4.maija Latvijas filmu maratonā ar savu klātbūtni pagodināja Igaunijas parlamenta spīkers Eiki Nestors, filmas producents Kristians Taska, režisors Nīganens un scenārists Leo Kunnass. Visi runātāji apsveica skatītājus Latvijas Valsts svētkos, bet filmas producents Kristians Taska izteica cerību, ka igauņu filmas Latvijā, tāpat kā Latvijas filmas Igaunijā, turpmāk parādīsies biežāk nekā reizi desmit gados.

4. maija Latvijas filmu maratonā pirmizrādes piedzīvoja arī trīs jaunas animācijas filmas no studijas «Animācijas Brigāde» - Daces Rīdūzes «Zaķu lielā diena», Māra Brinkmaņa «Meža sargi» un Jāņa Cimmermaņa «Tornis». Šajā rīta seansā arī Nils Skapāns pirmoreiz demonstrēja skatītājiem savu filmu «Marsietis», kuras zaļais varonis citplanētietis šogad bija izvēlēts 4.maija Latvijas filmu maratona vizuālajam tēlam.

«4. maija Latvijas filmu maratona veiksmīgā norise un skatītāju lielā interese visas dienas garumā ļauj apgalvot, ka vērtīgā tradīcija ir nostabilizējusies un nākamgad atkal tiks turpināta,» ir pārliecināta NKC pārstāve.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu