Denēva: Francijā vairs nav kinozvaigžņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Franču aktrise Ketrīna Denēva jaunā intervijā sacījusi, ka viņas dzimtenē vairs neesot īstu kinozvaigžņu, kā arī nopēlusi sociālo tīklu slavenības un pašbildes, ziņo britu laikraksts «The Guardian».

68. Kannu kinofestivāls šonedēļ tiks atklāts ar 71 gadu vecās Denēvas jaunāko filmu «La Tete Haute» («Ar augstu paceltu galvu»).

«Francijā vairs nav īstu zvaigžņu.

Zvaigzne ir tāda, kas maz parādās sabiedrībā un ir noslēpumaina, atturīga. Taču digitālajā laikmetā mēs ielaužamies visā, visur un visu laiku,»

Denēva sacīja intervijā avīzei «Journal du Dimanche». «Mēs par slaveniem cilvēkiem zinām ļoti daudz, viņiem ir miljoniem sekotāju, kaut arī viņi neko nav izdarījuši.»

«Fotogrāfiju uzņemšana ir brīnišķīga, taču es neciešu selfijus,» norādīja Denēva. «Savu foto uzņemšana un nepārtraukta izrādīšana - tas ir ļoti banāli. Briesmīgi iedomāties, ka mēs visu laiku skatāmies uz sevi kaut ko darām, taču nedzīvojam.»

Kinolentē «La Tete Haute» atspoguļota mazgadīgā noziedznieka Malonī dzīve no sešu gadu vecuma līdz pilngadībai. Denēva spēlē bāriņtiesas tiesnesi, kura cenšas mainīt viņa dzīvi.

Filmas režisore ir Emanuela Berko. «La Tete Haute» būs pirmā sievietes uzņemtā filma, kas atklās Kannu kinofestivālu, kopš 1987.gada.

Pēdējos gados Kannu kinofestivāls atklāts ar tādām amerikāņu filmām kā «Midnight in Paris» («Pusnakts Parīzē»), «The Great Gatsby» («Lieliskais Getsbijs») un «Grace of Monaco» («Monako princese»), tāpēc direktors Tjerī Fremo šogad vēlējies uzticēt godu franču filmai.

68.Kannu kinofestivāls norisināsies no 13. līdz 24. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu